Veşti proaste pentru şoferii asiguraţi la City Insurance. Service-urile auto refuză să le mai repare maşinile. Ce pot face

0
0
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Srvice-urile auto din România au început deja să refuze să mai deschidă dosare de daună clienţilor asiguraţi la City Insurance de teamă că un potenţial faliment al firmei de asigurări va face să nu-şi mai recupereze banii, transmite HotNews.ro.

Astfel, purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, a confirmat pentru sursa citată că la nivelul Autorităţii va urma o şedinţă de analiză a situaţiei de la City Insurance în cel mai scurt timp şi că ASF a constatat că City Insurance nu se mai află în legalitate.

„De un an de zile a fost dispusă o analiză minuţioasă şi un control foarte minuţios. În urma acestui control, ASF constată că societatea nu este în legalitate. În acest context, trebuie aplicată legea, care spune că o societate care nu respectă cerinţa minimă de capital nu poate funcţiona. Ea trebuia să demonstreze buna credinţă şi să intre în legalitate, dar nu a făcut-o.

ASF încearcă să corecteze dezechilibre care produc instabilitate în piaţa asigurărilor. Va urma o şedinţă în care se va lua o decizie, dar momentan nu pot spune când anume va avea loc”, a spus Apostol, potrivit Hotnews.ro.

În acelaşi context, reprezentantul unuia din cei mai mari brokeri din piaţă, care a preferat să-şi păstreze anonimatul, pentru că legal nu poate oferi asemenea recomandări, a transmis pentru Hotnews.ro că, orice cetăţean care are în acest moment o poliţă încheiată cu City Insurance poate denunţa absolut legal această poliţă, încheind în aceeaşi zi o altă poliţă cu un asigurator decent, fără probleme.

City Insurance are circa 3 milioane de clienţi, fiind liderul pieţei. În prezent, compania este ameninţată cu falimentul pentru că nu a putut aduce un capital minim de 150 de milioane de euro. 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat săptămâna trecută că, până la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, în conturile City Insurace nu a fost efectuată nicio plată aferentă contravalorii acţiunilor subscrise de către acţionarul minoritar i3CP HOLDING BV. 

Subscrierile vizau capitalizarea cu 150 milioane de euro, necesare City pentru evitarea deschiderii procedurii de faliment. ASF spune acum că va analiza situaţia şi va lua deciziile care se impun.

Citeşte şi: ASF poate cere falimentul City Insurance. Asigurătorul nu a virat banii pentru majorarea capitalului

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri