Vâlcov se întâlneşte astăzi cu delegaţia FMI, discuţiile se vor axa pe transporturi şi energie. Nu se pune problema taxelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor, va avea azi prima întâlnire cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI), temele de interes ale instituţiei fiind legate de Ministerul Transporturilor şi cel al Energiei. Pe agendă se afl[ nu aspecte fiscale, a declarat ministrul de resort.

„Astăzi vom avea prima întâlnire (cu FMI - n.r.) la Ministerul Finanţelor. Dumnealor vor vedea execuţia pe 2014 şi restul angajamentelor, astfel încât să continuăm acordul până în septembrie anul acesta. În special la Ministerul Transporturilor şi la Ministerul Energiei sunt temele de interes ale FMI în această perioadă“, a afirmat Vâlcov după amânarea şedinţei Comisiei de Buget-Finanţe-Bănci din Camera Deputaţilor, la care urma să participe.

În ceea ce priveşte scrisoarea trimisă de delegaţia FMI, prin care se opune legii falimentului personal în lipsa unui studiu de impact, ministrul a precizat că reprezentanţii instituţiei internaţionale trebuie să discute aspectele respective cu Parlamentul şi cu Banca Naţională, nu cu Guvernul.

„Punctul de vedere pe care delegaţia trebuie să şi-l exprime sau şi l-a exprimat trebuie să vină cu el în faţa Parlamentului şi nu la Guvern. Şi, bineînţeles, în faţa Băncii Naţionale“, a spus Vâlcov.

El susţine în continuare restructurarea creditelor cu acordarea de facilităţi fiscale, prin modificarea Ordonanţei 44/2014, lansată în vara anului trecut („Electorata“ - n.r.), dar şi programele speciale anunţate deja de bănci.

Întrebat dacă Guvernul discută cu FMI aspecte fiscale în cadrul acestei vizite, precum majorări sau reduceri de taxe, Vâlcov a precizat că nu se află pe agenda de discuţii. „Nu sunt pe agendă aceste propuneri pentru că discuţiile pe Codul Fiscal sunt anul viitor, când nu mai avem acord cu FMI“, a conchis ministrul Finanţelor.

Delegaţia FMI a început marţi vizita în România, programată în perioada 27 ianuarie-10 februarie. Instituţiile financiare internaţionale au avut ieri o primă vizită la BNR.

Mai puteţi citi:

[<a href="//storify.com/phradamon666/vizit-fmi-ianuarie-2015" target="_blank">View the story "vizită fmi ianuarie 2015" on Storify</a>]

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite