Uzinele Sodice Govora au cerut renegocierea capitolului de mediu în Tratatul de aderare al României la UE. Există risc de faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Uzinelor Sodice Govora-Ciech Chemical au solicitat, într-o întrevedere cu ministrul Economiei Varujan Vosganian, redeschiderea capitolului mediu din Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană (UE) din cauza pierderilor pe care societatea le suferă ca urmare a unei încadrări greşite în legislaţia mediului.

Alături de creşterea costurilor cu energia, aceasta a produs anul trecut companiei pierderi de circa 100 de milioane de dolari.

Witold Urbanowski – directorul general al Uzinelor Sodice Govora şi Robert Pietrowski – direcorul financiar al aceleiaşi companii susţin că este necesară remedierea încadrării greşite a Batalurilor de şlam pe lista depozitelor de lichide care trebuie să sisteze depozitarea în 19 ani. Această măsură ar avea ca efect, potrivit USG - Ciech Chemical Group SA, falimentarea companiei şi închiderea firmelor furnizoare de materii prime şi utilităţi, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

„Ministrul Varujan Vosganian a luat la cunoştiinţă de solicitarea conducerii USG-Ciech Chemical”, mai scrie în comunicat.

Grupul polonez Ciech a achiziţionat în 2006 Uzinele Sodice Govora. Societatea produce sodă calcinată uşoară şi grea, silicat de sodiu lichid, silicat de sodiu solid şi derivaţi ai sodei. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite