UNSAR: Incendiul este principalul risc asigurat care afectează companiile din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
incendiu sighet

Cele mai mari 50 de despăgubiri plătite anul trecut de Membrii UNSAR în baza asigurărilor de bunuri şi proprietăţi destinate companiilor au însumat aproximativ 108 milioane de lei (22 milioane euro), reiese dintr-o analiză realizată la nivelul asociaţiei.

Riscul care a afectat în cea mai mare proporţie activitatea companiilor asigurate din România a fost incendiul. Astfel, 69% din totalul acestor despăgubiri achitate de societăţile de asigurare pentru companii a fost pentru acoperirea daunelor cauzate de incendii, valoarea lor ridicându-se la peste 74,4 milioane de lei. 

Pe locul secund s-au situat fenomenele atmosferice (furtuni, trăsnet), care au provocat daune ce au dus la plata unor despăgubiri de peste 11,1 milioane de lei. Topul celor mai mari 50 de despăgubiri plătite anul trecut este completat de riscurile legate de avarii accidentale ale echipamentelor / utilajelor (8,7 mil. lei), furt (5,2 mil. lei) şi explozie (2,2 mil. lei).

”Indiferent de tipul de activitate desfăşurat sau de stadiul de dezvoltare al unei companii, este important să existe un plan de asigurări care să răspundă întocmai nevoii de protecţie a business-ului respectiv. În orice călătorie antreprenorială este important să avem parteneri de încredere alături, iar asigurarea se numără cu siguranţă printre ei”, a declarat Adrian MARIN, Preşedinte UNSAR.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite