Unity Software va reduce 25% din personal într-un proces de "revitalizare" al companiei

0
Publicat:

Furnizorul de software pentru jocuri video Unity Software va concedia aproximativ 25% din forța sa de muncă, adică 1.800 de locuri de muncă, a declarat luni compania într-un document de reglementare și într-o notă internă a companiei.

Foto reconfigurari companii
Unity va concedia 25% din personal

După anunț, acțiunile Unity au crescut cu aproape 5% în urma tranzacțiilor după orele de tranzacționare.

Aceasta este cea mai mare disponibilizare făcută vreodată de compania din San Francisco, urmând să fie finalizată până la sfârșitul lunii martie, a precizat compania. Deși Unity nu este recunoscută pe scară largă în afara industriei jocurilor, peste 1,1 milioane de creatori de jocuri se bazează în fiecare lună pe setul său de instrumente software, inclusiv producătorul popularelor jocuri "Pokemon Go", "Beat Saber" și "Hearthstone".

Reducerile profunde de personal de luni vor afecta toate echipele, regiunile și domeniile de activitate, a declarat compania pentru Reuters.

Concedierile vin la scurt timp după ce directorul general interimar Jim Whitehurst a anunțat în noiembrie o "restructurare a companiei".

"Avem de gând să reducem numărul de lucruri pe care le facem pentru a ne concentra pe afacerea noastră de bază și pentru a conduce succesul și profitabilitatea noastră pe termen lung", a scris Whitehurst în memoriul adresat luni tuturor angajaților Unity.

În timp ce Whitehurst nu a oferit detalii despre schimbările structurale care vor urma, un purtător de cuvânt al companiei a confirmat că vor exista schimbări suplimentare. Aceasta este cea de-a patra rundă de concedieri pe care compania a efectuat-o din iulie 2022.

Concedierile și restructurarea companiei vin după o perioadă tumultoasă pentru compania americană de software.

În luna septembrie a anului trecut, compania a încercat să impună o nouă politică de prețuri "runtime fee", care percepea noi taxe de la dezvoltatorii de jocuri dacă erau atinse anumite praguri de venituri și de instalare. În urma unei revolte a dezvoltatorilor și a unei scăderi abrupte a prețului acțiunilor, compania a remodelat noile taxe.

În urma controversei, John Riccitiello, pe atunci director general al Unity, s-a retras, iar compania l-a numit pe fostul președinte al IBM Whitehurst ca director general și președinte interimar și pe Roelof Botha, partener al Sequoia Capital, ca președinte al consiliului de administrație.

Apoi în noiembrie, Whitehurst a anunțat prima parte a procesului de restructurare al companiei, care includea rezilierea unui acord cu o companie de efecte vizuale fondată de regizorul din "Stăpânul inelelor", închiderea birourilor și renunțarea la a mai obliga angajații să lucreze la birou. Concedierile de luni reprezintă a doua parte a resetării companiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite