Un producător chinez de automobile vrea să lanseze o mașină electrică accesibilă. Cât ar urma să coste

0
Publicat:

Nio ar urma să facă o serioasă concurență grupului german Volkswagen. Producătorul chinez de automobile electrice are în plan lansarea, pe piața europeană, a unui nou model, mult mai accesibil ca preț.

Mașină electrică, produsă de Nio FOTO Twitter
Mașină electrică, produsă de Nio FOTO Twitter

Producătorul chinez de automobile electrice Nio are în plan cucerească o parte din cota de piaţă a grupului german Volkswagen, prin lansarea pe piaţa europeană a unui nou model de automobil. Declarația a fost făcută de preşedintele companiei chineze pentru revista Der Spiegel, potrivit Reuters.

Noul model, la sub 30.000 de euro

Tot conform declarațiilor președintelul companiei, prețul noului automobil electric va fi de sub 30.000 de euro. Momentan însă, nu a fost stabilită o sumă exactă.

Da, în termeni de preţ, asta înseamnă şi că vom ataca Volkswagen mai puternic ca până acum, a spus William Li, care este şi fondatorul Nio, fără a oferi alte detalii.

În luna februarie, mai multe surse au declarat pentru Reuters că Nio intenţionează să construiască o uzină care să producă automobile electrice cu preţuri mici sub o nouă marcă, destinate a fi exporte spre Europa, începând chiar de anul viitor.

La salonul auto de la Shanghai, care a avut loc la începutul acestei luni, William Li a spus că producătorii chinezi de automobile electrice ar trebui să se pregătească pentru posibile măsuri protecţioniste din partea guvernelor străine, în contextul în care producătorii chinezi profită de costurile lor reduse pentru a-şi majora exporturile.

Nio, la salonul auto de la Shanghai FOTO Linkedin
Nio, la salonul auto de la Shanghai FOTO Linkedin

William Li a estimat, atunci, că Nio şi ceilalţi constructori chinezi de automobile electrice au un avanataj de până la 20% pe partea de costuri în raport cu rivalii precum Tesla, graţie controlului exercitat de China asupra lanţului de aprovizionare cu materii prime necesare pentru vehiculele electrice.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite