Un fost şef din Prima TV şi International Railway Systems, Dan Valentin Belcea, a fost numit director general al CFR Marfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Marfă are un nou director general, Dan Valentin Belcea, fost manager în cadrul firmei de publicitate Graffiti/BBDO, televiziunii Prima TV şi al companiilor International Railway Systems (IRS) şi Protan, cu activităţi în domeniul feroviar, respectiv al deşeurilor.

Dan Valentin Belcea are cetăţenie dublă, română şi americană, şi este absolvent al University of Pennsylvania-Philadelphia, PA-USA.

Anterior numirii în poziţia de director general, Dan Belcea a fost membru în Consiliul de Adminsitraţie al CFR Marfă.

Şi-a început cariera în SUA

"Cu o mare experienţă în managementul unor companii cu capital privat, cariera sa a început în Statele Unite ale Americii şi a continuat în ţară ca Chief Financial Officer la Graffiti/BBDO (între 1993 şi 1994), CB Investment SRL (1995-1996), sau general manager la Prima TV (în perioada 1996 - 2002).
Din anul 2005 până în anul 2012 a ocupat funcţia de vicepreşedinte - responsabil cu dezvoltarea strategică la International Railway Systems SA, iar din ianuarie 2010 până în prezent a ocupat funcţia de Chief Executive Officer la Protan SA
", se arată într-un comunicat al CFR Marfă.

Dan Valentin Belcea este membru în CA al CFR Marfă din februarie 2013.

Până la numirea lui Dan Belcea, conducerea CFR Marfă a fost asigurată interimar de un director general adjunct, Pavel Bărculeţ, după decesul fostului manager al companiei, Dragoş Alexandru Drăghici.

CFR Marfă este cel mai mare operator de transport feroviar de marfă din România, cu o cotă de piaţă de 54,8 % la nivelul anului trecut.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite