Un bancher de la JPMorgan va conduce Departamentul pentru Investiţii Străine

0
0
Departamentul a fost înfiinţat în 2012 pentru Dan Şova, acesta ocupându-se la acel moment de marile proiecte de infrastructură
Departamentul a fost înfiinţat în 2012 pentru Dan Şova, acesta ocupându-se la acel moment de marile proiecte de infrastructură

Departamentului pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat va fi reorganizat în agenţie de promovare a intereselor economice ale României şi va trece în coordonarea Ministerului Economiei, iar la conducerea acestuia va fi instalat Manuel Costescu, fost director executiv la subsidiara din Londra a băncii americane JPMorgan, scrie Profit.ro.

Costescu va avea rang de secretar de stat, potrivit sursei citate. În vârstă de 40 de ani, Costescu deţine un MBA obţinut la Sloan School of Management de la Massachusetts Institute of Technology, un master în dezvoltare internaţională de la Kennedy School of Government din cadrul Universităţii Harvard şi o diplomă în economie de la Universitatea Brandeis din Massachusetts.

Până la acest moment, el s-a ocupat, la biroul din Londra al JP Morgan, de legăturile băncii cu instituţii de stat precum bănci centrale, bănci de dezvoltare de tip Eximbank, trezorerii şi agenţii guvernamentale.

Înainte de cariera la JP Morgan, Costescu a lucrat în consultanţă, cel mai recent pentru propria sa firmă din Londra, alături de soţia sa. Anterior, el a mai lucrat pentru compania de consultanţă McKinsey, la biroul din New York al companiei, unde s-a ocupat de clienţi din domeniile bancar, asset management, media şi logistică. Anterior, Manuel Costescu a lucrat pentru firma americană de consultanţă în energie The Brattle Group.

Anterior, Departamentul a fost condus interimar de secretarul general, după ce Alexandru Năstase, consilier al fostului premier Victor Ponta, a demisionat de la conducere.

Departamentul a fost creat în decembrie 2012 pentru Dan Şova, care l-a condus cu rang de ministru şi se ocupa de lucrările de infrastructură, proiectele de investiţii străine şi parteneriat public-privat.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite