Ultima zi în care poate fi depusă Declaraţia Unică 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, 31 iulie 2019, este ultima zi în care contribuabilii mai pot depune Declaraţia Unică 2019, riscând amenzi dacă nu se încadrează în termenul limită.

Nedepunerea la termenul prevăzut de lege de către persoanele fizice a Declaraţiei Unice se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei, potrivit art.336 alin.(3) din Codul de Procedură Fiscală.

Reamintim că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va susţine o sesiune de asistenţă online pentru contribuabilii care trebuie să depună Declaraţia Unică 2019 în ultima zi în care documentul trebuie trimis, respectiv 31 iulie 2019.

Declaraţia Unică 2019 are 10 pagini, în timp ce instrucţiunile de completare mai au încă 40 de pagini.

În România, estimările actuale arată că sunt circa 960.000 de persoane care obţin venituri din activităţi independente, acestea activând sub diferite forme, fie că sunt PFA (Persoană Fizică Autorizată), acţionari în diverse companii cu profit şi dividende, ÎI (Întreprindere Individuală), ÎF (Întreprindere Familială), PFI (Persoane Fizice Independente), fie că activează în domeniul profesiilor liberale.

Cum poate fi depusă Declaraţia Unică

Declaraţia Unică poate fi depusă online, cu numele de utilizator şi parola contului personal din Spaţiul Privat Virtual (SPV), prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

De asemenea, Declaraţia Unică se poate depune şi în format hârtie direct la registratura administraţiilor fiscale ale ANAF, sau prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite