Uber are pierderi de peste 1,2 miliarde de dolari, în primul semestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uber, operatorul cunoscutei aplicaţii de mobil care facilitează legătura dintre şoferi şi pasageri, a înregistrat pierderi care depăşesc 1,2 miliarde de dolari, în primul semestru al acestui an, şi a avut venituri mai mici decât costurile chiar şi pe piaţa americană.

Uber nu este o companie publică, listată la bursă, şi nu îşi publică rezultatele trimestriale, dar o dată la trei luni, zeci de acţionari participă la o conferinţă despre performanţa financiară a companiei, cu directorul financiar al Uber, Gautam Gupta. La ultima conferinţă de acest tip, care a avut loc vineri, Gupta le-a spus investitorilor că pierderile Uber s-au adâncit, în al doilea trimestu. În plus, compania a înregistrat pierderi pe piaţa din Statele Unite, unde devenise profitabilă, în primul trimestru.

În primele trei luni, Uber a înregistrat pierderi înainte de taxe, deprecieri şi amortizări de 520 de milioane de dolari, potrivit unor surse citate de Bloomberg, scrie News.ro. Pierderile s-au adâncit la peste 750 de milioane de dolari, în trimestrul al doilea, din care aproape o sută de milioane de dolari au provenit de pe piaţa americană. Astfel, pierderile semestriale ale Uber s-au ridicat la cel puţin 1,27 miliarde dolari.

„Nu veţi găsi multe companii din domeniul tehnologiei care să piardă atât de mulţi bani, atât de repede. Pentru o afacere privată este fără precedent modul în care Uber a reuşit să obţină atât de mult capital”, a comentat Aswath Damodaran, profesor de economie la Universitatea din New York.

Compensaţiile acordate şoferilor Uber au contribuit cel mai mult la pierderile Uber, potrivit directorului financiar al companiei.

Totuşi, rezervările şi încasările Uber au crescut puternic în al doilea trimestru al acestui an. Astfel, veniturile nete au avansat cu 18%, de la 960 milioane dolari în primul trimestru la 1,1 miliarde dolari în trimestrul al doilea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite