Tribunalul Sibiu a aprobat intrarea retailerului de bricolaj Ambient în insolvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de bricolaj şi distribuţie de materiale de construcţii Ambient a intrat în insolvenţă, după ce Tribunalul Sibiu a aprobat marţi cererea înregistrată de retailer la sfârşitul lunii august.

„Admite cererea de chemare în judecată formulată de debitorul S.C. AMBIENT S.A., pentru deschiderea procedurii insolvenţei şi în consecinţă: Deschide procedura generală de insolvenţă împotriva debitorului S.C. AMBIENT S.A. (...) Desemnează administrator judiciar provizoriu, la cererea debitorului, pe SIBINSOLV I.P.U.R.L“, se arată în soluţia publicată pe site-ul Tribunalului Sibiu.

Creditorii Ambient sunt, potrivit site-ului Tribunalului Sibiu, Alpha Bank România, BCR, Piraeus Bank România, Mitliv Exim SRL, distribuitorul de produse pentru amenajări interioare şi exterioare Ax Perpetuum Impex SRL, producătorul şi distribuitorul de materiale pentru finisaje DAW Benţa România SRL, Köber şi Betak.

Producătorul de lacuri şi vopsele Köber şi producătorul de benzi zincate Betak au depus cereri de intervenţie în nume propriu, însă acestea au fost respinse de instanţă, ca fiind premature.

De asemenea, cererea de opoziţie formulată de distribuitorul de materiale de construcţii Mitliv Exim a fost anulată, întrucât a fost transmisă netimbrată.

Decizia Tribunalului Sibiu poate fi atacată cu apel în termen de şapte zile de la comunicarea hotărârii. Următorul termen în cadrul procedurii de insolvenţă este 9 decembrie.

Ambient a anunţat, la 1 septembrie, că a depus la Tribunalul Sibiu o cerere de intrare în insolvenţă cu opţiunea de reorganizare. Cererea a fost înregistrată de instanţă cu data de 28 august.

Compania a informat că nu a reuşit atragerea fondurilor necesare finanţării capitalului de lucru în procesul de restructurare financiară şi reconturare a business-ului din ultimii patru ani, derulat sub coordonarea firmelor specializate de consultanţă.

„În acest context s-a reconsiderat posibilitatea continuării activităţii pe actuala structură a canalelor de vânzare ale companiei, respectiv canalul de retail în magazine proprii şi închiriate şi canalul clienţi profesionali reprezentat de dezvoltatori, constructori, dar şi recomercianti“, arăta compania la acel moment.

Cifra de afaceri a Ambient a scăzut cu 20,7% anul trecut, de la 627,5 milioane lei în 2013 la 497,7 milioane lei, iar compania a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 32,3 milioane lei, comparativ cu un profit de 37,4 milioane lei în anul anterior, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Ambient a avut anul trecut un număr mediu de 1.276 angajaţi.

Compania concurează pe piaţa locală pe piaţa românească cu retaileri precum Kingfisher, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, Praktiker şi Leroy Merlin. 

Ambient operează o reţea de 12 unităţi, concentrată în zona Transilvaniei. Singura prezenţă în afara Transilvaniei este un depozit la Râmnicu Vâlcea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite