Articol publicitar

Topul celor mai reci trei locuri din univers  - şi cum să eviţi intrarea în el

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
y7uuuyuyu

Cel mai rece loc din univers nu e la Nord de Zid, oricât de fierbinte ar fi aşteptarea ultimului sezon din serialul preferat al... ei bine, al lumii!

Dacă o luăm de la zero în jos, „cel mai cald” pe listă ar fi Antarctica, cu temperaturi record de -94,7 C şi cu vânturi de 300 de km pe oră.

Deţinătorul en-titre al trofeului de cel mai rece loc din univers se află însă chiar în curtea galaxiei noastre. în Calea Lactee, nebuloasa Bumerang tremură la -272 C. Adică 1 grad (Kelvin, ce-i drept) peste Zero Absolut.

Şi topul ar fi rămas unul natural, dacă tehnologia nu ne-ar fi permis să construim artificial cel mai rece loc din univers. Într-un experiment pe Staţia Spaţială Internaţională, oamenii de ştiinţă au creat cea mai scăzută temperatură considerată posibilă: -273,15 C (sau zero grade Kelvin) – un serviciu adus studiului mecanicii cuantice.

Marea majoritate a caselor noastre nu sunt, totuşi, laboratoare de fizică cuantică. Aşa că nu ne-ar ajuta să avem în casă temperaturi de zero absolut şi vrem ca viaţa noastră să se petreacă la ceva grade deasupra lui zero normal – preferabil douăzeci sau mai mult. Ca să nu mai vorbim de restul de avantaje ale vieţii moderne, de la becuri LED la termostate inteligente.

Astăzi ai o mulţime de opţiuni când vine vorba de alegerea furnizorului tău de energie, dar multe dintre ele înseamnă şi un proces mai complicat de alegere şi instalare a tuturor lucrurilor care îţi fac casa „locul perfect” pe care îl cauţi într-o seară de iarnă. La ENGIE poti avea simplu, în numai trei paşi online electricitate, gaze naturale, dar şi gama completă de servicii tehnice necesare pentru buna funcţionare în deplină siguranţă peste ani a sistemelor instalate (le poate aduce chiar şi la preţ fix, pentru o mai mare predictibilitate a costurilor).

Mai mult, relaţia ta cu ENGIE poate beneficia de toate avantajele comunicării moderne: contractul online se poate încheia repede, după care vei avea acces la contul ENGIE online, factură electronică şi, bineînţeles, aplicaţia de mobil care-ţi permite să ai acces la toate facilităţile ENGIE, oriunde ai fi.

Gaz, electricitate şi servicii tehnice pentru ca tu să te bucuri acasă de tot confortul de care ai nevoie.

Noi ne luăm energia din încrederea pe care tu ne-o dai.

Tu de unde îţi iei energie?

ENGIE: GAZE NATURALE, ELECTRICITATE ŞI SERVICII TEHNICE

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite