TOP 5: idei practice care te vor ajuta să economiseşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Există câteva alternative economice care îţi vor salva bugetul
Există câteva alternative economice care îţi vor salva bugetul

Lună de lună, te trezeşti cu tot felul de cheltuieli neprevăzute care stau în calea planurilor tale de economisire: luna asta ţi s-a stricat maşina şi vizita la service nu este deloc ieftină, luna următoare te-ai îmbolnăvit şi ai avut nevoie de medicamente necompensate, iar apoi - ce să vezi? - a venit perioada vacanţelor şi iar a trebuit să te împrumuţi pentru a pleca în concediu împreună cu familia.

1. Foloseste noile tehnologii

Vine o vreme in viata noastra cand, orice am face, ne afundam in cheltuieli neprevazute si, ca urmare, nu reusim sa ne tinem deloc de planul nostru de economisire. Totusi, avem la indemana diferite trucuri ca sa economisim si sa ne bucuram apoi de beneficiile unui cont de economii bine aprovizionat: vacante in tari tot mai exotice, o casa mai mare sau o noua afacere.

Daca ti se pare greu sa aduni de fiecare data bonurile, iar seara sa stai sa faci evidenta cheltuielilor, afla ca exista aplicatii de mobil care iti calculeaza castigurile, facturile, datoriile, dar si cat poti economisi intr-o luna. Sunt usor de folosit, tot timpul la indemana si poti vedea in timp real situatia ta financiara, plus cat ai putea economisi, din trei butoane si un "save".

2. Redu cheltuielile

Timp de 30 de zile, noteaza fiecare ban pe care l-ai cheltuit. Pastreaza fiecare bon aferent cumparaturilor sau platilor zilnice, apoi, la sfarsitul zilei observa pe ce s-au dus banii: cafea, tigari, mancare, servicii de tot felul. La finalul lunii, vei observa cu surprindere de cate dintre produsele de pe lista de cumparaturi te-ai fi putut lipsi.

Citeşte pe wall-street.ro mai multe ponturi

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite