Tesla a deschis una dintre cele mai mari uzine auto din Europa şi angajează 12.000 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Tesla Motors inaugurează una dintre cele mai mari uzine auto europene deschise în ultimii ani, scrie Hotnews, precizând că investiţia se ridică la 5 miliarde euro.

La 35 km de Berlin se deschide Tesla Gigafactory care în câţiva ani va ajunge la o producţie de 500.000 de maşini.

Tesla vrea să angajeze 12.000 de oameni la complexul industrial din Germania, iar până în prezent lucrează 3.000 de oameni. Tesla a construit şi o mega-uzină de baterii în Berlin.

JPMorgan estimează că uzina de lângă Berlin va produce 54.000 de maşini Model Y în acest an, 280.000 anul viitor şi 500.000 în 2025. O altă estimare indică producerea a 30.000 de maşini în primele şase luni, adică până în septembrie.

Model Y costă de la 64.000 de euro, iar autonomia este de 514 km.

Elon Musk anunţa în noiembrie 2019 că Tesla va construi prima sa mega-uzină europeană la Berlin. Fondatorul Tesla ar fi vrut ca producţia de serie să înceapă în vara lui 2021, dar totul a mers mult mai greu. Nu doar că a fost mai greu de găsit oameni, dar a fost complicată obţinerea autorizaţiilor de mediu şi a fost mult mai mare opoziţia pe plan local faţă de această investiţie.

Construcţia a început în mai 2020, dar totul a durat mai mult şi fiindcă Tesla a decis să construiască şi o uzină de baterii, aşa că unele proceduri de avizare au fost luate de la zero.

În aprilie vor ajunge la clienţi primele maşini Model Y produse la Grunheide. Până acum erau aduse din China maşinile cerute de clienţii europeni.

Cu o investiţie de 5 miliarde euro, fabrica este una dintre cele mai mari deschise în acest mileniu în Germania, ţara Volkswage, BMW, Mercedes şi Audi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite