Terenurile fostei fabrici „Tutunul românesc” au ajuns la SIF Banat - Crișana

0
Publicat:

SIF Banat Crișana a cumpărat, la licitație, terenurile fostei fabrici de țigarete „Tutunul Românesc” din zona Grozăvești a Capitalei, potrivit unei informări remise Bursei de Valori București.

teren-fosta-fabrica-tutunul-romanesc

„În continuarea raportului curent publicat în data de 19 mai 2022, SIF Banat-Crișana informează investitorii că, în data de 28 octombrie 2022, societatea SIF SPV TWO S.A., filială a SIF Banat-Crișana, a achitat prețul de adjudecare în vederea achiziționării prin transfer de active a ,,Fabricii de Țigarete Belvedere", active adjudecate în cadrul licitației organizată de către administratorul judiciar CITR Filiala Ilfov SPRL în cadrul procedurii insolvenței societății INTERAGRO S.A. ”, se arată în informare.  

Finanțarea achiziției a fost asigurată preponderent de către SIF Banat-Crișana, precum și de către alte două filiale ale sale.

Valoarea finanțării asigurată direct de către SIF Banat-Crișana reprezintă mai puțin de 5% din valoarea activelor nete ale societății, potrivit ultimei raportări financiare individuale publicate.

Societatea SIF SPV TWO S.A. este o companie înființată în anul 2018, al cărei obiect principal de activitate este închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, participația SIF Banat-Crișana fiind de 99,99% din capitalul social.

„În perioada imediat următoare vor fi finalizare demersurile pentru încheierea actelor de vânzarecumpărare și înscrierile aferente în cartea funciară, investitorii urmând a fi informați în mod corespunzător”, se menționează în documentul citat.

Terenul a fost vândut pentru 33,6 milioane de euro

În luna mai, CITR anunța că terenul aferent fostei fabrici „Tutunul românesc” situat în bulevardul Regiei nr. 2, în Bucureşt, în suprafaţă de 62.491mp, a fost vândut pentru suma de 33.595.000 de euro, însemnând 100% din valoarea de piaţă.

Proprietatea este localizata în zona centru-vest a Capitalei, care cuprinde perimetrul Orhideea - Pasajul Basarab şi împrejurimile staţiilor de metrou Grozăveşti, Petrache Poenaru şi Politehnica, zona ce s-a conturat si a devenit începând cu anul 2015, un nou pol pe segmentul rezidenţial şi de birouri din Bucureşti. Proprietatea este aferenta fostei fabrici de industrializare a tutunului iar valoarea este data de suprafaţă terenului, amplasarea acestuia şi potenţialul de dezvoltare a unor viitoare proiecte de birouri, comerciale, rezidenţiale sau mixte. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite