Tăriceanu: Am ajuns la un acord de principiu pentru modificarea Ordonanţei 114. Soluţia de rezervă este prorogarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda
Călin Popescu Tăriceanu FOTO Inquam Photos / Bogdan Buda

Preşedintele Senatului şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi că s-a ajuns la un acord de principiu cu privire la modificările care vor fi făcute la Ordonanţa 114, dar dacă discuţiile nu se încheie până pe 31 martie soluţia de rezervă este prorogarea.

„Eu cred că este normal ca în această fază în care suntem - Ordonanţa încă nu şi-a produs efectele - să discutăm cu cei din mediul economic pentru a vedea care sunt îngrijorările pe care le au şi să încercăm să le remediem. (…) Am discutat şi cu domnul Dragnea, suntem amândoi de acord că trebuie făcute anumite ajustări în aşa fel încât Ordonanţa să îşi atingă obiectivele. (…) Ne-am dori să terminăm cât mai repede discuţiile pe Ordonanţa 114. Probabil, dacă nu încheiem până la sfârşitul lunii, avem o soluţie de rezervă de a proroga termenul de aplicare până terminăm discuţiile şi definitivăm textul OUG”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, marţi, la Parlament.

El a precizat că, săptămâna trecută, a avut câteva discuţii „inclusiv cu reprezentanţi ai Băncii Naţionale şi am avansat foarte bine pe Ordonanţa 114„. „Există deja un acord de principiu pe anumite modificări care ar trebui făcute şi cât de repede”, a declarat Tăriceanu.

El a completat: „Trebuie să discutăm toate componentele, şi mediul bancar, unde deja avem conturate modificări care urmează să fie făcute, şi zona de energie, telecomunicaţii şi Pilonul 2 de pensii. Mai sunt mici corecţii care trebuie aduse, de exemplu, cum e cea referitoare la încadrarea zilierilor, care nu a atras atenţia publicului, dar trebuie să profităm de această ocazie să aducem anumite corecţii şi acolo”. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat sâmbătă că în a doua parte a lunii Guvernul ar putea adopta o ordonanţă de urgenţă care să completeze Ordonanţa 114 şi care să fie acceptabilă pentru Executiv şi pentru toate părţile din domeniile bancar, energie şi operatorii de telefonie mobilă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite