Târgul Imobiliar Naţional: Preţuri mai mari cu 5% faţă de anul trecut şi reduceri de la 1.000 la 60.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezvoltatprii prezenţi la tIMOn vor avea oferte speciale pentru întreaga perioadă a târgului FOTO: Adevărul
Dezvoltatprii prezenţi la tIMOn vor avea oferte speciale pentru întreaga perioadă a târgului FOTO: Adevărul

Pe fondul unei pieţe tot mai stabile, Târgul Imobiliar Naţional tIMOn va începe joi cu reduceri de până la 60.000 de euro şi oferte speciale de weekend care includ case complet mobilate, bucătorii scumpe şi locuri de parcare gratis.

Cel mai mic preţ din târg se regăseşte la o garsonieră în zona Fundeni vândută de New City Residence: 18.900 de euro.  Pe segmentul vilelor, cel mai mic preţ este de 55.000 de euro pentru un P+1 din cartierul Tamisa, situat în ansamblul GreenCity din 1 decembrie.

Pe segmentul de lux, ofertele sunt într-o creştere vizibilă faţă de anii trecuţi. O unitate gen penthouses costă de la 250.000 la 500.000 de euro, în timp ce o casă de 1,8 milioane  de euro pe şoseaua Kiseleff şi o alta de 1,9 milioane  de euro+TVA pe Calea Victoriei, vândute de agenţiile Renet, respectiv Imoteca, arată un comunicat al organizatorilor tIMOn.

Preţul mediu, în creştere

În comparaţie cu ediţia anterioară, preţul mediu pe unitate locativă la tIMOn a crescut de la 59.000 la 62.000 euro. Este prima creştere a preţului mediu înregistrată în ultimii 7 ani, mai ales luând în considerare faptul că toţi expozanţii tIMOn sunt rugaţi să ofere vizitatorilor un preţ promoţional pe perioada târgului, spun  organizatorii.

„Trendul uşor crescător era vizibil încă din toamna anului trecut pentru anumite segmente de locuinţe. Dacă uşoara creştere de preţuri ar putea fi pusă pe numărul mult mai mare al locuinţelor din segmentul premium-lux, studiul realizat de către compania de consultanţă RealTime, la comanda tIMOn, ne arată că trendul general al pieţei este de creştere a preţurilor. Conform analizei RealTime, preţurile apartamentelor din Bucureşti au crescut cu 4,4% faţă de noiembrie. Oferta din cadrul tIMOn arată o creştere a preţurilor de 10% pe segmentul locuinţelor din clasa economy, situate în zonele periurbane, cele care reprezentau de fapt motorul vânzărilor pe segmentul rezidenţial în ultimii 3-4 ani“ , a preciazat Vlad Vlăsceanu, director tIMOn.

O altă tendinţă vizibilă la tIMOn a reprezintă produsele vândute. Dacă în anii anteriori cele mai multe locuinţe erau plşasate în zonele mărginaşe, anul acesta se observă o creştere a ofertei pentru zona centrală şi semicentrală.

Potrivit organizatorilor acest tip de oferte reprezintă circa 70% din ceea ce este prezentat la târg fiind vorba de unităţi al căror preţ porneşte de la 1.000 de euro metrul pătrat construit.

Oferte speciale pentru tIMOn

Potrivit organizatorilor 90% din expozanţii tIMOn vor avea un discount, valabil pentru cei care achizitionează locuinţe în timpul târgului, între  2% şi 30% şi, ceea ce reprezintă sume, între 1.000 de euro şi 60.000 de euro.

Mai mult, majoitatea expozanţilor anunţă oferte personalizate pentru fiecare potenţial client. De exemplu vizitatorii pot găsi la standul Renet vile complet mobilate, în Otopeni, la preţul de 109.000 de euro sau un apartament complet mobilat şi utilat, cu gradină proprie şi boxă cadou, pe Bd. Ficusului la standul Real Time. Tot de aici pot pleca acasă cu un voucher de 3.000 de euro cadou.

Cel mai mare discount efectiv din târg este de 60.000 de euro pentru un apartament de 4 camere situat pe  bulevardul Timişoara, oferit de către compania Imoteca. Preţul de vânzare la târg este de 99.900 de euro, faţă de 159.900 de euro cât era normal.

Cele mai numeroase discounturi sunt oferite de către City Garden Development în cele două proiecte dezvoltate de către companie: 16.000 de euro pentru o vilă în Pipera (89.000 € preţ de vânzare în perioada târgului) şi o reducere de minim 10.000 € (10% pentru orice apartament), pentru ansamblul 21 Downtown dezvoltat pe Bd. Mircea Vodă.

Ofertele diferă în funcţie de expozant. De exemplu, The Concept a decis să plătească taxele notariale în locul clienţilor, Trend Residence  oferă o reducere de 6.000 de euro pe perioada târgului, vilele City Garden se vând cu 89.000 de euro +TVA, iar cele de pe malul lacului Buftea, în Peninsula Residence, se vând cu doar 72.000 de euro.

Târgul Imobiliar Naţional, tIMOn va fi deschis de joi, 24 martie până duminică, 27 martie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite