Sunteţi asiguraţi la Astra? Iată 4 scenarii despre viitorul incert al companiei lui Adamescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa asigurărilor este la un pas de un mare cutremur, după eşecul Astra de a atrage banii necesari unei majorări de capital care ar fi putut aduce o redresare a companiei, scrie Adevărul Financiar.

Aflată în plin proces de redresare financiară, Astra a încercat să strângă un capital suplimentar de 425 de milioane de lei (aproximativ 94,4 milioane de euro) care să-i confere posibilitatea de a atinge limitele legale de lichiditate şi solvabilitate, potrivit sursei citate.

Din păcate, societatea de asigurări nu a reuşit până la data limită de 19 august să strângă capitalul necesar redresării, iar din acest moment sunt luate în calcul mai multe scenarii în ceea ce priveşte viitorul său.

„Planul de redresare a Astra include mai multe elemente, dintre acestea majorarea capitalului societăţii fiind probabil cel mai important. Cu toate acestea, decizia de investire pare să nu se fi materializat, cel mai probabil pentru că între aşteptările acţionarilor existenţi şi riscurile percepute în circumstanţele date de către noii investitori a existat un decalaj care nu a putut fi surmontat, în ciuda eforturilor noastre susţinute, cât şi ale Autorităţii, pentru atragerea în proces şi pentru menţinerea unei comunicări continue cu un număr semnificativ de terţi investitori strategici, de prim rang la nivel european şi internaţional, cu apetit de intrare pe piaţa românească a asigurărilor”, arată KPMG, administratorul special al Astra, într-un comunicat de presă.

Aflată sub administrare specială, Astra, o societate cu aproape trei milioane de clienţi, a trecut de la o pierdere de 917,3 milioane de lei în 2013, la un profit de 30,7 milioane de lei în 2014, însă indicatorii de lichiditate şi solvabilitate s-au înrăutăţit.

Citiţi mai departe pe www.adevarulfinanciar.ro

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite