Violeta Alexandru: Căutăm soluţii pentru angajatorii care îşi trimit angajaţii în şomaj tehnic

Violeta Alexandru: Căutăm soluţii pentru angajatorii care îşi trimit angajaţii în şomaj tehnic

FOTO Eduard Enea

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că Guvernul caută soluţii pentru angajatorii nevoiţi să-şi trimită angajaţii în şomaj tehnic din cauza întreruperii temporare a activităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Va urma un prim val de măsuri pentru angajatori dar şi pentru angajaţii nevoiţi să intre în întrerupere temporară a activităţii (şomaj tehnic) pe perioada crizei. Vrem să ţinem aceşti angajaţi conectaţi la piaţă şi să aibă o sursă de venit până la sfârşitul acestei perioade de încercare, astfel ca imediat după terminarea acestei perioade să revină la lucru şi să repornim economia. Ascultăm toate opiniile, ne gândim la toate implicaţiile, ne organizăm pentru efectuarea la timp a plăţii pensiilor şi a beneficiilor sociale", a anunţat Violeta Alexandru.

 

Anterior, premierul Ludovic Orban vorbea despre acordarea pentru firme a unui ”credit fiscal”, prin care plata anumitor categorii de taxe va fi reeşalonată, fără dobânzi şi penalităţi.

 

„Dacă această măsură de natură fiscală va fi luată, va fi sub foma unui credit fiscal, şi anume vor fi scutiri de 3-4 luni de la plata anumitor categorii de taxe, urmând să nu sufere dobânzi si penalitaţi".

 

La rândul său, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, preciza că a discutat cu reprezentanţii IMM-urilor despre posibilitatea amânării până la 2 luni a plăţii contribuţiilor de asigurări sociale şi de sănătate, reţinute la sursă pentru angajaţi.

 

Propunerea a fost avansată la reuniunea Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României, desfăşurată la Guvern, cu participarea preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban şi guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările