Toader, MFE: Autostrada Sibiu - Piteşti va fi construită cu puţinii bani pe care ni-i dă Comisia Europeană. Sumele sunt mult mai mici

Toader, MFE: Autostrada Sibiu - Piteşti va fi construită cu puţinii bani pe care ni-i dă Comisia Europeană. Sumele sunt mult mai mici

Variante traseu

Noua Comisie Europeană ne va aloca mai puţini bani pentru infrastructură, iar aceştia vor fi direcţionaţi către construcţia Autostrăzii Sibiu - Piteşti, a declarat secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene (MFE), Mihaela Toader.

Ştiri pe aceeaşi temă

"În continuare rămân priorităţile României pentru a-şi consolida infrastructura, în special infrastructura de transport, dar din nefericire sumele alocate pentru infrastructură (de noua Comisie Europeană, n.r.) sunt mult mai mici, conform regulamentului propus. Ca priorităţi pentru exerciţiul financiar ce se deschide, dincolo de investiţiile clasice pe care le susţinem în infrastructura de transport, România şi-a asumat, şi sperăm că acest obiectiv va rămâne şi pe viitor, să închidă reţeaua de bază şi pe partea de transport, şi acolo principalul tronson rămâne Sibiu-Piteşti ca şi prioritate. Recent lucrurile să spunem că au evoluat pe câteva loturi, şi colegii noştri lucrează în continuare, deci rămâne această prioritate, iar puţinii bani - puţini în comparaţie cu nevoile - pe care îi avem pentru infrastructura de transport vor fi îndreptaţi cu certitudine spre acest obiectiv", a afirmat secretarul de stat din MFE, la o reuniune privind viitorul Europei şi al economiei româneşti.
 
Pe de altă parte, aceasta a recomandat companiilor româneşti de IT să îşi dezvolte partea de inovare, deoarece există posibilitatea ca noua Comisie Europeană să aloce o sumă de 6 miliarde de euro din cadrul obiectivului de Politică de Coeziune pentru specializări inteligente şi digitalizare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: