Teodorovici insistă ca absolvenţii să fie angajaţi la stat fără concurs, pentru ca „tinerii să intre în sistem“

Teodorovici insistă ca absolvenţii să fie angajaţi la stat fără concurs, pentru ca „tinerii să intre în sistem“

Eugen Teodorovici FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Eugen Teodorovici reia idea ca absolvenţii să fie angajaţi la stat fără concurs, pentru a întineri sistemul şi a schimba mentalităţile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eugen Teodorovici a venit cu această idee la începutul lunii, spunând că proaspeţii absolvenţi trebuie să fie angajaţi la stat ca debutanţi doar pe baza diplomei.

Acum, ministrul Finanţelor reia această idee. „La noi se pensionează în acest an cam 2.700 de angajaţi pe zona de ANAF. Am spus să trebuie să scoatem procedura asta care e foarte greoaie, să laşi tinerii să intre în sistem. Şi anume, toţi cei care au absolvit o facultate de profil economic, de exemplu media 8, deci dacă a trecut acea facultate, a trecut licenţa şi media pe facultate e minim 8, înseamnă că a făcut şcoală. În sistemul de ANAF şi Finanţe să intre fără examen, că sunt oameni de finanţe, stă şase luni în perioada de probă şi dacă după şase luni şi-a făcut ce trebuia să facă, rămâne în sistem mai departe, să nu mai dea concursuri, că blocăm, nu intră oameni tineri în sistem şi nu se schimbă mentalitatea celui din sistem, pentru că sistemul nu lasă nimic să intre”, a afirmat Teodorovici, potrivit Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările