Stamule: România are un deficit uriaş de alimente procesate. Le importăm din Ungaria, Polonia şi Cehia

Stamule: România are un deficit uriaş de alimente procesate. Le importăm din Ungaria, Polonia şi Cehia

Tănase Stamule, consilierul pe probleme economice al premierului României.

România are un deficit de 5-6 miliarde de euro pe segmentul de produse procesate, de la bulion, la biscuiţi sau ciocolată, pe care ţara noastră le importă masiv din alte state precum Ungaria, Cehia şi Polonia, a declarat Tănase Stamule, consilierul pe probleme economice al premierului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„O altă zonă în care ne vom concentra, ca un mesaj direct către mediul de afaceri, este legat de industria procesatoare, pe partea de alimente. Am făcut o analiză destul de complexă pe balanţa comercială în lunile aprilie-mai, împreună cu Academia de Studii Economice - şi dacă scoatem produsele brute pe care le exportăm, vedem că avem un deficit uriaş pe procesare, adică multe miliarde de euro", a afirmat Stamule, la cea de-a VIII-a ediţie a evenimentului "Business Challenge", scrie Agerpres.
 
Acesta a subliniat că vor fi programe pe noile programe europene, astfel încât să fie stimulată micro-producţia industrială din zona de agribusiness.
 
"România are un deficit uriaş pe zona de procesate şi avem nevoie ca să creştem producţia internă pe tot ce înseamnă: de la bulion, la biscuiţi, la ciocolată, la orice, pentru că importăm, mai ales din Ungaria, Polonia şi Cehia masiv acest gen de produse. Vor fi proiecte pe noile programe europene ca să stimulăm micro-producţia industrială din zona de agribusiness în primul rând. Asta este o piaţă. Sunt 5-6 miliarde de euro deficit numai pe bucata aceasta de procesate. Este ceva incredibil", a menţionat Tănase Stamule. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările