UPDATE Visa: Compania şi-a cerut scuze şi a menţionat că sistemul său funcţionează acum „aproape normal”

UPDATE Visa: Compania şi-a cerut scuze şi a menţionat că sistemul său funcţionează acum „aproape normal”

FOTO Arhivă Adevărul

Sistemul de carduri Visa a căzut în întreaga Europa. Compania a confirmat că exista o problemă, că sistemul este întrerupt şi se investighează cauza, informează The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 00.30: Visa a declarat că o „defecţiune de sistem”  a afectat consumatorii din Europa. La aproape 5 ore de la prima sa declaraţie, compania a spus că sistemele funcţionează în parametri aproape normali:
 
„Scopul nostru este să ne asigurăm ca toate cardurile Visa să funcţioneze 24/24, 365 de zile pe an. Nu ne-am îndeplinit acest scop şi le cerem scuze partenerilor noştri, dar mai ales posesorilor de carduri Visa.
Posesorii de carduri le pot folosi, pentru că acum operăm la un nivel aproape de normal.
Problema a fost generată de defecţiuni ale hardware-ului. Nu avem motive să credem că acest incident a fost cauzat de un acces neautorizat sau un malware.”
 
 
„Amploarea fenomenului nu este înca cunoscută, foarte mulţi oameni discutând pe reţelele sociale despre faptul că nu pot folosi cardurile Visa, că le sunt respinse plăţile la magazine sau la benzinării“, arată „The Guardian“.  
 
Sursa citată prezintă şi un scurt comunicat al celor de la Visa. „Visa se confruntă în prezent cu o întrerupere a serviciului. Acest incident împiedică prelucrarea anumitor tranzacţii ale Visa în Europa. Investigăm cauza şi lucrăm pentru a rezolva cât mai repede situaţia“, se arată în comunicatul citat de publicaţia britanică. 
 
Au fost semnalate probleme tehnice îndeosebi în Marea Britanie, dar şi în alte ţări europene, precum Germania, Franţa, Italia şi Spania. Problemele se manifestă la tranzacţiile cu cardul, bancomatele putând fi folosite pentru a retrage bani.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările