Sandoz preia de la GSK segmentul de vânzare a unor antibiotice. Tranzacţia, autorizată de Consiliul Concurenţei

Sandoz preia de la GSK segmentul de vânzare a unor antibiotice. Tranzacţia, autorizată de Consiliul Concurenţei

Foto Pixabay

Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că a autorizat tranzacţia prin care Sandoz AG intenţionează să preia de la GlaxoSmithKline (GSK) activitatea de comercializare a antibioticelor pe bază de cefalosporină.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin Sandoz AG intenţionează să preia de la GlaxoSmithKline (GSK) activitatea de comercializare a antibioticelor pe bază de cefalosporină”, a anunţat autoritatea de concurenţă.
 
”În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, precizează autoritatea de concurenţă.
 
 Sandoz AG Elveţia este membră a Grupului Novartis şi desfăşoară activităţi în domeniul cercetării, dezvoltării, distribuţiei şi comercializării de produse farmaceutice.
 
GSK este o companie farmaceutică cu sediul în Marea Britanie, activă în domeniul cercetării, dezvoltării, distribuţiei şi comercializării de produse farmaceutice.
 
Activitatea de comercializare ce urmează a fi preluată de către Sandoz AG include mărcile Zinnat, Zinacef şi Fortum.
 
În România, cele două grupuri sunt prezente în domeniul comercializării de produse farmaceutice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările