Salariile celor mai căutate funcţii variază între 2.400 şi 7.400 de lei. Cu cât cresc lefurile anul acesta

Salariile celor mai căutate funcţii variază între 2.400 şi 7.400 de lei. Cu cât cresc lefurile anul acesta

Foto Shutterstock

Cele mai căutate funcţii - atât ca joburi, cât şi ca recenzii - pe platforma Undelucram.ro sunt cele din IT, retail, BPO&servicii, din domeniul bancar şi din zona de recrutare, arată datele Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajaţilor din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, cele mai căutate funcţii pe platformă şi salariile medii obţinute sunt: 
 
1. Software developer: 7.400 lei (IT)
2. Lucrător comercial: 2.400 lei (Retail)
3. Call Center / Suport specialist: 2.800 lei (BPO&Servicii)
4. Specialist credite: 5.000 lei (Banking)
5. HR Specialist: 4.900 lei (Recrutare/Resurse umane)
 
“Când am lansat Undelucram.ro am pornit cu gândul de a-i susţine pe angajaţi să ia decizii despre un anumit loc de muncă prin oferirea unor informaţii pe care adesea nu le află la interviul de angajare. Astfel, transparentizând modul în care funcţionează companiile am devenit un instrument foarte util şi pentru angajatori, în special pentru experţii în resurse umane. Salary Report oferă date din ultimul an despre 400.000 de salarii, însă acest document este rezultatul celor 11 ani de la lansarea Undelucram.ro”, afirmă Costin Tudor, fondator şi CEO Undelucram.ro 
 
40% dintre experţii în HR consideră că firmele pe care le reprezintă vor mări salariile cu 5-10% anul acesta 
 
Aproximativ 40% dintre specialiştii în HR spun că firmele pe care le reprezintă au în plan să mărească salariul angajaţilor până la finalul anului cu aproximativ 5-10%, iar 32% au afirmat că vor să crească salariul cu 10-15%, potrivit unui sondaj realizat de Undelucram.ro în luna aprilie a acestui an. 
 
În jur de 15% dintre recruiteri au spus că angajatorul va mări salariul cu maximum 5% în acest an. Sunt şi angajaţi mai norocoşi pentru care firma va creşte salariul cu 15-25% (în jur de 5% dintre angajatori), iar 3,5% dintre respondenţi mizează pe o majorare de peste 25%.
 
Aproximativ 5% dintre specialiştii în HR au declarat că firma pe care o reprezintă nu va mări salariul în acest an. 
 
Pentru acest sondaj au răspuns 819 experţi în recrutare din domeniile IT&C, bănci&servicii financiare, retail, BPO&servicii, transport&logistică, producţie industrială, automotive, educaţie, farma, HoReCa, construcţii&imobiliare, sănătate. 
 

Beneficiile cel mai des oferite de companii 

 
Beneficiile cel mai des oferite sunt: bonurile de masă (58%), bonusuri şi prime de performanţă (35%), program de lucru flexibil sau lucru de acasă (34%), programe de training şi acoperire costuri certificări profesionale (22%), abonament medical (11%), diferite activităţi de wellbeing - masaj, psihoterapie, cursuri pentru diferite hobby-uri (11%), asigurare medicală (10%), abonament la resursele unei biblioteci online sau offline (8%), decontare transport sau asigurare transport (8%), mai multe zile de concediu (6%), prime de vacanţă (5%), pensie facultativă (4%). 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările