Românii nu se înghesuie să muncească de acasă, deşi cererea e mare. Ce locuri de muncă sunt disponibile

Românii nu se înghesuie să muncească de acasă, deşi cererea e mare. Ce locuri de muncă sunt disponibile

Noul context economic şi social schimbă şi raportarea angajaţilor şi angajatorilor la conceptul de muncă de la domiciliu. Astfel, numărul de joburi remote disponibile s-a triplat, de la începutul lunii martie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arată un studiu publicat de eJobs.

Ştiri pe aceeaşi temă

La fel de mult au crescut şi căutările candidaţilor pentru astfel de poziţii, conştienţi fiind că tot angajatorii au devenit, în această perioadă, mult mai deschişi decât până acum la ideea de a lucra cu echipe care îşi desfăşoară activitatea de acasă.
 
”La nivelul Uniuniii Europene, România încă este ţara cu cel mai scăzut procent de remote work. Lucrurile par, însă, că încep să se schimbe, chiar dacă, e adevărat, această schimbare a venit puţin forţat şi a fost determinată de noua dinamică de pe piaţa muncii. Da, acum se lucrează şi se angajează preponderent remote ca metodă de protecţie şi ca măsură de a reduce pe cât de mult posibil riscurile de a contacta sau de a răspândi virusul. Însă acolo unde se va dovedi că se poate lucra şi aşa fără un impact negativ în business, cel mai probabil, vom vedea pe termen lung că vor apărea mai multe joburi remote în piaţă şi mai mulţi angajaţi care lucrează de la domiciliu”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.
 
Cele mai multe astfel de poziţii deschise vizează specialişti în content marketing, customer support, consultanţă financiară, contabilitate, digital marketing sau consultanţă în fonduri europene. 
 
Nu doar companiile manifestă un interes crescut în acestă direcţie, ci şi candidaţii. De la începutul lunii martie, căutările pentru joburi remote au crescut cu 400%, următoarele cele mai căutate fiind cele part-time, care au înregistrat o creştere de 151% faţă de luna martie a anului trecut. Şi joburile de asistent medical şi cele de specialist în resurse umane au fost la mare căutare în rândul candidaţilor – fiecare cu o evoluţie de aproximativ 80% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.
 
”De altfel, aceasta este o dorinţă mai veche a angajaţilor români. Într-un studiu realizat de eJobs anul trecut, 8 din 10 respondenţi spuneau că şi-ar dori să aibă posibilitatea de a lucra şi de acasă, fie şi ocazional. Cu toate acestea, doar 35% aveau această opţiune”, mai spune Bogdan Badea.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: