Românii din diaspora încep să se întoarcă acasă „timid, uşor“, crede Ministrul Muncii

Românii din diaspora încep să se întoarcă acasă „timid, uşor“, crede Ministrul Muncii

Marius Budai                                                                                 FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Întoarcerea românilor acasă este una dintre sursele de venit suplimentare pe care Ministrul Muncii Marius Budăi se bazează pentru creşterea accelerată a pensiilor în următorii trei ani, după cum a declarat acesta într-un interviu pentru Digi 24.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru finanţarea pensiilor majorate, Marius Budăi, Ministrul Muncii, se încrede în revenirea românilor în ţară, care s-ar produce „timid, uşor”, prin majorarea salariului minim, printr-o măsură de fiscalizare mai mică în construcţii, respectiv prin discuţiile cu patronatele şi sindicaţiile din construcţii. 

„Deja sunt tot mai interesaţi (românii din diaspora-n.r.) să revină acasă, pentru că nu e uşor nici acolo să-şi câştige existenţa. Dacă uşor-uşor ridicăm masa salarială, veniturile, chiar dacă nu reuşim în scurt timp să ajungem egal la egal cu UE, toate acestea sunt cumuli de factori de a aduce oamenii din afară, de a creşte numărul de locuri de muncă, de a face infuzie în investiţii”, a declarat Marius Budăi, în interviul pentru Digi 24. 

Ministrul Muncii a mai declarat că România se află „într-o dinamică de dezvoltare foarte mare”, făcând referire la comunele din ţară, „vizavi de lucrările prin Programul de dezvoltare rurală”.

„Uitaţi-vă prin comunele din România ce se întâmplă, vizavi de lucrările prin Programul de dezvoltare rurală, ne dorim să implementăm proiecte de infrastructură mari prin parteneriatul public-privat. Recent am declarat domeniul construcţiilor prioritar pe următorii 10 ani, pentru că avem nevoie cu toţii în România de autostrăzi, de spitale, refaceri de şcoli, tot ce înseamnă infrastructură”, a mai spus Budăi pentru postul de televiziune. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: