România „se umple“ de staţii de reîncărcare a maşinilor electrice. Unde vor fi plasate primele puncte

România „se umple“ de staţii de reîncărcare a maşinilor electrice. Unde vor fi plasate primele puncte

Enel X România, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel, a anunţat că va instala circa 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile României, în perioada 2019-2023, în urma unor investiţii totale de 15 până la 20 de milioane de euro.

“Enel X România se angajează să ofere posesorilor şi flotelor de vehicule electrice posibilitatea de a se deplasa în toată ţara, de la nord la sud şi de la est la vest, fără să se îngrijoreze unde vor găsi următorul punct de încărcare. Prin acest plan ambiţios de dezvoltare a unei infrastructuri extinse de încărcare în următorii cinci ani, vom contribui la un transport mai curat şi mai sustenabil în toată România,” a declarat Marius Chiriac, Director al Enel X România.
Primele puncte de încărcare vor fi instalate în 2019 în Bucureşti, Timişoara şi Constanţa.
 
Planul acoperă toate zonele României, astfel încât poziţionarea şi instalarea infrastructurii de încărcare să fie adaptată creşterii gradului de utilizare a vehiculelor electrice la nivelul gospodăriilor, al instituţiilor, precum şi în rândul companiilor, ca urmare a cererii pentru flote.
Circa 300 de puncte încărcare urmează să fie instalate în 2019. 
 
Enel X România va oferi serviciul de instalare de infrastructură de încărcare către “Partenerii de Reîncărcare”, cum ar fi centre comerciale, supermarketuri, restaurante şi hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de vehicule electrice. Instalarea şi mentenanţa infrastructurii de încărcare nu presupune costuri pentru Partenerii de Reîncărcare, în schimbul punerii la dispoziţie a locurilor de parcare.
 
Compania oferă un serviciu similar municipalităţilor care sunt interesate de îmbunătăţirea calităţii aerului prin încurajarea mobilităţii electrice. Enel X România va sprijini autorităţile locale să identifice cele mai bune soluţii, iar apoi va instala infrastructura de încărcare şi va asigura mentenanţa acesteia fără costuri pentru primării, pe locurile de parcare aflate pe domeniul public.
 
Infrastructura care va fi dezvoltată în România se bazează pe soluţiile de încărcare noi, inteligente, ale diviziei globale Enel X. Acestea sunt echipamente modulare, scalabile, livrabile ”la cheie” către consumatorii individuali, companii şi instituţii. Este prevăzută instalarea de staţii cu putere de 22 kW (Quick), 50 kW (Fast) şi peste 150 kW (Ultrafast). 
 
Noile produse fac parte din recent lansata gamă “Juice Family”:
 
- JuicePole: staţie de încărcare ce va fi instalată în oraşe, facilitând experienţa de încărcare cu ajutorul noului ecran şi integrării cu aplicaţia Enel X Recharge. Aceasta poate asigura încărcarea simultană a două vehicule, prin curent alternativ, şi este echipată cu cele mai noi tehnologii de conectivitate. Juice Pole poate fi activat cu ajutorul Enel X Recharge App, care permite utilizatorilor să identifice o staţie din apropiere, să rezerve un punct de încărcare, precum şi să monitorizeze încărcarea bateriei în timp real, prin intermediul telefonului mobil.
 
- JuiceBox: noua staţie tip box care poate fi instalată la locuinţe individuale, fiind disponibilă şi în versiune comercială pentru încărcarea flotelor de vehicule.
 
- JuiceLamp: soluţia creată de Enel X care integrează infrastructura de iluminat public cu cea de încărcare.
 
Aceasta este o ”lampă LED inteligentă” care, pe lângă asigurarea unei eficienţe ridicate şi a controlului de la distanţă, oferă posibilitatea de a încărca două vehicule în acelaşi timp. JuiceLamp poate fi de asemenea configurată pentru supraveghere video, monitorizarea calităţii aerului, conectivitate prin fibră optică sau Wi-Fi urban.
 
În relaţia cu partenerii pe termen lung, Enel X România poate:
 
- sprijini companiile să analizeze datele privind operarea flotelor, oferind soluţii de încărcare personalizate pentru vehicule, bazate pe nevoile specifice ale clienţilor;
 
- oferi un instrument complet administrare a infrastructurii de încărcare, Recharge Manager
 
- extinde infrastructura în funcţie de necesităţile flotei: JuiceStation este o soluţie competitivă şi eficace, care permite companiilor să conecteze o serie de Juice Box, în versiunea comercială.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările