România, cea mai mare creştere economică din UE în ultimul trimestru din 2020

România, cea mai mare creştere economică din UE în ultimul trimestru din 2020

În ultimele trei luni din 2020, tara noastră a avut cea mai mare creştere economică trimestrială din Uniunea Europeană, înregistrând o creştere de 5,3% faţă de al treilea trimestru, în timp ce, la nivelul UE, PIB-ul a scăzut cu 0,4%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui clasament preliminar bazat pe datele publicate de biroul european de statistică Eurostat, în zona euro, economia a avut un declin de 0,6%. În ritm anual, economia românească s-a contractat cu 1,7% în ultimele trei luni din 2020, printre cele mai mici scăderi din UE, informează Profit.ro.
 
Scăderea a fost de 4,8% la nivelul UE şi de 5% în zona euro. Cea mai uşoară scădere, de 1,3%, a fost înregistrată în Lituania. După Lituania, cele mai mici scăderi au fost în România şi Letonia (ambele cu -1,7%). 

Astfel, cea mai slabă evoluţie trimestrială a fost consemnată în Austria (-4,3%), iar cea mai slabă evoluţie faţă de ultimul trimestru din 2019 a fost înregistrată în Spania (-9,1%).
 
Conform sursei citate, datele nu sunt încă disponibile pentru toate statele membre UE, Estonia, Grecia, Malta, Irlanda, Slovenia şi Luxemburg nefiind incluse în clasamentul preliminar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările