Programul „Rabla” va primi 150 de milioane de lei, în 2018. Peste 845 milioane de lei vor merge către restituirea taxei auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rabla_mediafax

Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional „Rabla” va avea o alocare din credite bugetare de 150 de milioane de lei, în anul 2018, respectiv de 133 milioane lei pe baza creditelor de angajament, potrivit proiectului de buget publicat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) şi citat de Agerpres.

Pentru anul 2018, AFM are prevăzute venituri de 406,2 milioane de lei, în scădere cu 27,8% faţă de anul precedent. Din totalul veniturilor estimate în acest an, suma de 400,992 milioane de lei reprezintă venituri fiscale (alte impozite şi taxe fiscale), iar 5,250 milioane de lei venituri nefiscale (dobânzi la depozitele constituite din excedentul anilor precedenţi).

Prin acest buget, alocarea financiară trebuie să asigure funcţionarea instituţiei şi realizarea activităţii acesteia pentru un număr de 258 posturi, inclusiv demnitarii, respectiv susţinerii şi realizării proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului şi pentru atingerea obiectivelor Uniunii Europene în domeniul mediului şi schimbărilor climatice prin încasarea veniturilor reprezentând contribuţii şi taxe la bugetul Fondului pentru mediu şi finanţarea proiectelor şi programelor  pentru protecţia mediului.

La capitolul cheltuieli, pentru anul 2018 s-a estimat o valoare totală a acestora astfel: credite de angajament - în cuantum de 433,048 milioane de lei, respectiv credite bugetare de 560,351 milioane lei.

În plus, în acest an se estimează necesitatea asigurării, din excedentul anilor precedenţi, a sumei de 845,891 milioane necesară restituirii taxei auto. Aceasta suma se va restitui din excedentul Fondului pentru mediu încasat din taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule.

„Suma de 845.891 mii lei, reprezentând excedent din anii precedenţi, va fi utilizată pentru acoperirea cheltuielilor  cu restituirea  sumelor reprezentând  taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu  pentru  autovehicule,  astfel cum este prevăzut în Ordinul nr.1488/3198/2017 de aprobare a Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule”, se arată în nota de fundamentare. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite