Taxa auto, în dezbatere la Direcţia de Finanţe. Proprietarii de maşini sunt invitaţi să afle mai multe despre noul timbru de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxa auto va fi principalul punct de discuţie într-o dezbatere, care va avea loc la Direcţia de Finanţe Dâmboviţa. Contribuabilii vor primi clarificări de specialitate referitor la apariţia normelor de aplicare a restituirii taxei auto.

Joi, 11 ianuarie 2018, începând cu ora 10.00 la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Dâmboviţa din Târgovişte, contribuabilii pot beneficia de o sesiune interactivă de întrebări şi răspunsuri referitoare la apariţia Normelor de aplicare a OUG 52/2017 privind restituirea taxei auto.

"La această întâlnire vor fi prezentate calendarul obligaţiilor fiscale aferente lunii ianuarie 2018, apariţia unor acte normative privind aprobarea modelului şi a formularelor impozitului pe venit si contribuţii. Contribuabilii interesaţi să participe la această întâlnire se pot programa prin intermediul „Formularului de contact” de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, accesând următorul link: https://www.anaf.ro/asistpublic/, selectând Categoria „Asistenţă în domeniul fiscal”, Subcategoria „Întâlniri cu contribuabilii”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Finanţe Dâmboviţa.

image

TAXA AUTO 2018 

O înlocuire a timbrului de mediu ar putea avea loc în luna martie., înainte de aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), au declarat oficialii din Ministerul Mediului.

Maşinile cu norme de poluare Euro 2, 3 sau 4 ar putea fi taxate în funcţie de emisii. Taxa va fi aplicată de anul acesta.

Motivul pentru care autorităţile vor o nouă taxă auto este că România s-a umplut de maşini second-hand care poluează după scoaterea timbrului de mediu. Astfel, noua taxă auto din 2018 va fi calculată în funcţie de gradul de poluare al maşinii, fiind ca un al doilea impozit.

Formula de calcul a noii taxe auto va fi capacitatea cilindrică, norma de poluare a fiecărei maşini şi emisiile de CO2. „Se va plăti anual, la fel ca impozitul auto sau RCA-ul. Noua taxă auto se va aplica în funcţie de gradul de poluare al autovehicului.

Autorităţile vor astfel să descurajeze importurile de autovehicule second hand şi se gândesc să impună, pentru aceste autoturisme, un bir ce poate ajunge şi la 200 de euro pe an. 

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite