Pandemia a scăzut dramatic traficul global. Ce loc ocupă acum Bucureştiul în ceea ce priveşte aglomeraţia

Pandemia a scăzut dramatic traficul global. Ce loc ocupă acum Bucureştiul în ceea ce priveşte aglomeraţia

Bucureşti se află pe locul 18 în clasamentul celor mai aglomerate capitale din lume din punct de vedere al traficului, în scădere faţă de anul anterior, când se afla pe locul 14, după ce pandemia a redus ambuteiajele cu circa 10%, arată Topul celor mai aglomerate oraşe din lume pentru anul 2020 realizat de producătorul olandez de sisteme de navigaţie TomTom.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studiul acoperă 416 oraşe din 57 de ţări de pe 6 continente şi arată că în anul 2020 a fost observată o scădere fără precedent în ambuteiajele urbane, la nivel global.

Au existat 387 de oraşe în care traficul a scăzut în 2020 faţă de 2019, în timp ce numai în 13 oraşe traficul a crescut.

Luna aprilie, în special, în care a existat un lockdown aproape la nivel global, a venit cu o scădere substanţială a congestionării traficului în oraşele din întreaga lume. Unele oraşe au avut chiar şi 30 de zile cu trafic redus, iar nivelurile de congestie au fost cu cel puţin 50% mai mici decât în aceeaşi zi din 2019.

Cele mai congestionate 10 oraşe din lume sunt: Moscova, Mumbai, Bogota, Manila, Istanbul, Bengaluru, Kiev, New Delhi, Novosibirsk şi Bongkok.

Bucureşti este al 18-lea cel mai congestionat oraş din lume şi al nouălea cel mai aglomerat oraş din Europa, în 2020, cu un nivel de congestie de 42%, după o scădere a aglomeraţiei de 10% faţă de 2019.

În total, şoferii bucureşteni au fost blocaţi în trafic 165 de ore, anul trecut, adică 6 zile şi 21 de ore, mai puţin cu 2 zile şi 14 ore faţă de 2019.

Cea mai aglomerată zi din traficul bucureştean a fost 5 martie 2020, cu un nivel de congestie de 73%. Februarie a fost cea mai aglomerată luni din an, în timp ce aprilie a fost cea mai puţin aglomerată. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările