Orban: PSD a lăsat prea multe datorii neplătite. N-au fugit cu banii, au angajat prea multe cheltuieli

Orban: PSD a lăsat prea multe datorii neplătite. N-au fugit cu banii, au angajat prea multe cheltuieli

Guvernul PSD a amânat cât de mult a putut plata rambursărior de TVA, dar şi a lucrărilor avizate în cadrul PNDL, sumele restante numai pentru aceste două situaţii depăşind 10 miliarde de lei, a declarat premierul Ludovic Orban.

În opinia acestuia, nu există „nicio şansă” ca România să se menţină în acest an în ţinta de deficit bugetar de 3% din Produsul Intern Brut.
 
„Încercăm să reaşezăm cheltuielile. Evident, va fi un deficit, dar nu... Lucrurile sunt clare. După părerea mea, nu există nicio şansă de a ne menţine în ţinta de deficit. Gândiţi-vă că nu noi am executat bugetul. Zece luni şi ceva, până în 4 noiembrie, până a fost învestit guvernul pe care îl conduc, ei au executat bugetul, ei au efectuat toate cheltuielile, ei au o rată de colectare... De când e PSD-ul, au rostogolit de pe un an pe altul cheltuieli. Adică au trecut cheltuieni care trebuiau efectuate în noiembrie, decembrie pe anul următor”, a afirmat Ludovic Orban.
 
Orban a dat ca exemple întârzieri la rambursările de TVA către firme, în valoare de 5,2 miliarde lei, lucrări avizate şi plăţi care trebuiau făcute de peste 5 miliarde de lei în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi concedii medicale neplătite, în sumă de circa două-trei miliarde de lei, dar şi faptul că nu s-au realizat cheltuielile prognozate.
 
„Deficitul a depăşit 2,6%, comparativ cu anul trecut, când deficitul era 1,6%. Nu numai că există acest deficit, dar foarte multe cheltuieli care trebuiau realizate în conformitate cu legea nu au fost făcute”, a declarat Orban, în cadrul unei emisiuni la România TV.
 
El a mai spus că guvernarea PSD ”a angajat mai mult decât îşi puteau permite”.
 
”Nu au fugit cu banii, ci au angajat cheltuieli care nu puteau fi făcute”, a mai spus premierul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: