Orange, obligată să desfiinţeze antenele GSM de pe un bloc şi să plătească şi despăgubiri

Orange, obligată să desfiinţeze antenele GSM de pe un bloc şi să plătească şi despăgubiri

Foto Shutterstock

Operatorul de telefonie Orange a fost obligat de instanţă să desfiinţeze antenele GSM de pe un bloc de locuinţe din sectorul 6 şi să plătească despăgibiri de 5.400 de euro, pentru că refuzase să mute echipamentul.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Admite în parte cererea, astfel cum a fost precizată. Obligă pârâta la predarea către reclamantă a spaţiului închiriat, în starea sa iniţială, prin ridicarea instalaţiilor şi construcţiilor efectuate. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 5400 euro (echivalent în lei la data plăţii), reprezentând contravaloarea lipsei de folosinţă a spaţiului pentru perioada 19 mai 2020- 19 februarie 2021), precum şi la plata dobânzii legale aferente, calculată de la data introducerii cererii de chemare în judecată (03.02.2021) şi până la achitarea integrală a debitului. Obligă pârâta la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată, în cuantum de 1416,54 lei. Cu apel in 30 de zile de la comunicare care se va depune la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti”, se arată în soluţia instanţei.

În toamna anului trecut, un alt operator de telefonie mobilă a fost obligat de instanţă să-şi demonteze antena GSM de pe un bloc.

În noiembrie, instanţa Judecătoriei Sector  3 a obligat Telekom România Mobile Communications să desfiinţeze o antenă de telefonie mobilă de pe un bloc din Sectorul 3, din motive ce ţin de protejarea sănătăţii. Dacă operatorul nu execută decizia de bună voie în termen de 2 luni, reclamanţii pot demonta singuri antena. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările