OFICIAL Guvernul a extins termenul pentru a depune Declaraţia Unică

OFICIAL Guvernul a extins termenul pentru a depune Declaraţia Unică

Declaraţia Unică va putea fi depusă până la data de 25 mai 2020, după ce Guvernul a extins, printr-o ordonanţă de urgenţă, termenul pentru trimiterea acestui formular.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţial, ANAF anunţase că Declaraţia Unică trebuie depusă până la data de 15 martie 2020, chiar dacă anul trecut termenul fusese prelungit până în iulie.

Acum, ministrul Finanţelor Florin Cîţu anunţă că a decis prorogarea termenului, în urma unor solicitări din partea ONG-urilor, pentru ca toată lumea să poată depune formularele la timp.

Astfel, Guvernul a decis prorogarea termenului de depunere a Declaraţiei Unice de la 15 martie 2020 până la 25 mai 2020. Până la această dată, contribuabilii persoane fizice trebuie să îşi îndeplinească obligaţiile declarative de plată a impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale.

Totodată, a fost extins, de la 15 martie la 25 mai 2020, şi termenul pentru depunerea Declaraţiei 230 „Cererea privind destinaţia sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat”, prin care persoanele pot redirecţiona o parte din impozitul pe venit către anumite entităţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: