O companie românească a dezvoltat o aplicaţie mobilă gratuită pentru constatarea daunelor în caz de accident

O companie românească a dezvoltat o aplicaţie mobilă gratuită pentru constatarea daunelor în caz de accident

Pentru mulţi dintre posesorii de autoturisme personale, gestionarea documentelor maşinii şi a stării generale a acesteia poate fi o provocare. Programarea la service sau la inspecţia tehnică periodică, achiziţia poliţei RCA sau a unei poliţe facultative, toate necesită timp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Depăşirea valabilităţii documentelor maşinii atrage după sine răspunderea posesorului auto, la fel cum întârzierea înnoirii poliţei RCA la timp poate fi sursa multor neplăceri în cazul unui control rutier sau, mai rău, în cazul unui accident. 
 
Soluţia la îndemână o reprezintă digitalizarea proceselor de management a documentelor şi a acţiunilor pe care un posesor auto trebuie să le parcurgă în cazul unei daune. 
 
Ca răspuns la nevoia posesorilor de maşini de a câştiga timp şi de a rezolva problemele asociate autoturismului personal cât mai eficient, compania românească GTM Managing Services a dezvoltat aplicaţia Carfix, descărcată până în prezent de aproape 15000 de utilizatori. Carfix este o aplicaţie gratuită, care poate fi utilizată pe orice dispozitiv şi beneficiază şi de o interfaţă mobilă intuitivă. Aplicaţia poate fi descărcată din Google play, App store sau Huawei App Gallery.
 
Dacă eşti curios cum te poate ajuta această aplicaţie, află că a fost lansată cu scopul de a uşura procesul pe care şoferii îl au de parcurs în cazul unui accident rutier. Direct din aplicaţie poţi comunica un accident rutier, completezi detaliile în care acesta s-a produs şi semnalezi daunele maşinii prin şabloane predefinite. 
 
Toate aceste facilităţi ajută posesorii de maşini să reducă timpul pierdut în cazul unui accident rutier de la câteva zile, la numai câteva ore, eliminând drumurile repetate la centrele de constatare. 
 
În plus, oferă utilizatorilor posibilitatea de a gestiona într-un singur loc documentele maşinii şi de a seta date de expirare pentru rovinietă, poliţa RCA sau CASCO, ITP şi chiar pentru programarea în service. 
 
Aplicaţia a fost lansată în primăvara acestui an şi a beneficiat de o investiţie totală de circa 3 milioane de lei. În spatele acestui produs digital se află compania GTM Managing Services, cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul asigurărilor. 
 
În prezent, din aplicaţia Carfix pot fi achiziţionate poliţele de asigurare obligatorie (RCA), dezvoltatorii având în plan să extindă serviciile adresate utilizatorilor şi pentru achiziţia de poliţe facultative (CASCO), inspecţia de risc urmând să poată fi realizată exclusiv digital, direct din aplicaţie, cu ajutorul telefonului mobil. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările