Năsui, către Teodorovici: Nu mai creşteţi artificial salariile la stat! Ce veţi face când nu veţi mai avea de unde împrumuta bani?

Năsui, către Teodorovici: Nu mai creşteţi artificial salariile la stat! Ce veţi face când nu veţi mai avea de unde împrumuta bani?

Ideile propagandistice ale ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, de a atrage forţa de muncă au fost asupru criticate de deputatul USR Claudiu Năsui, economist specializat în finanţe.

Acesta atrage atenţia că majorarea succesivă a salariilor bugetarilor şi imposibilitatea mediului privat de a ţine pasul cu aceste măsuri populiste determină migrarea angajaţilor.
 
„L-am auzit pe dl. Teodorovici ca oamenii de afaceri i s-au plâns că nu găsesc forţă de muncă. Soluţia lui? Va încerca să limiteze migraţia ei.
 
Domnu' Teodorovici, vă dau eu o soluţie să găsim forţa de muncă. Mult mai rapidă şi fără accente comuniste: Nu mai creşteţi salariile la stat! Şi mai eliberaţi din locurile călduţe de acolo.
 
În acest moment, oamenii din privat nu pot concura cu statul socialist (inventat de PSD, dar folosit şi de PDL, de-al lungul vremii), care îi atacă pe două planuri:
 
Le ia biruri în creştere. Inclusiv pe muncă. Şi investeşte aceste biruri în mărirea salariilor la stat, cu efectul fugii forţei de muncă spre locuri din administraţie.
 
Investiţiile scad. Consumul creşte. Ce reţetă de succes e asta? Nu e. Toate astea duc la inflaţie, care sporeşte presiunea pe costuri în industrie şi o face necompetitivă. Ne împrumutăm să platim salariile astea mari. Şi BNR aruncă cu euro, ca să ţină artificial cursul leului sus.
 
E o strategie care are un singur scop:
Popularitatea unui partid în rândul unei clase de profitori care votează. Rezultatul ei nu e însă prosperitate şi creştere economică. E dezastru economic amânat până la următoarea criză, când nu vom mai avea de unde împrumuta banii cu care ţinem acum morişca în funcţiune.
 
Domnule Teodorovici, sper că înţelegeţi toate astea. Sper că înţelegeţi şi vă îngroziţi. Şi sper că şi povestiţi colegilor. Dincolo de destinele voastre personale e destinul ţării. Nu avem cu toţii o datorie mai mare aici, pesedişti sau laici?”, a scris Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebok.
 
 
Duminică, a doua zi după ce s-a deplasat la Iaşi în precampanie, ministrul Teodorovici scria pe pagina sa de Facebook:
 
„Sâmbătă am fost la Iaşi, oraşul despre care Nicolae Iorga spunea în 1937 că "este mai mult decât o ilustră capitală a Moldovei”.
 
Am avut discuţii foarte interesante şi aplicate cu reprezentanţii mediului de afaceri local care mi-au împărtăşit atât ideile, părerile şi soluţiile pe care le au pentru dezvoltarea afacerilor, precum şi problemele cu care se confruntă. Una din problemele comune ridicate de aceştia a fost lipsa forţei de muncă.
 
Tocmai pentru că aceasta este o problemă cu caracter general, întâlnită pe întreg teritoriul României, precum şi în alte ţări europene, vreau să îi asigur că la nivel guvernamental vom iniţia negocieri cu toate statele membre pentru a implementa un pachet de măsuri care să răspundă atât nevoii, cât şi dorinţei de revenire acasă a celor plecaţi la munca în străinătate.
 
Oamenii care înţeleg să fie alături de alţi oameni şi împreună pentru România ştiu deja ceea ce simt şi gândesc... ”
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: