Moise Guran: inventarul „bombiţelor lăsate de şarlatanul de la Finanţe în bugetul pe 2019”

Moise Guran: inventarul „bombiţelor lăsate de şarlatanul de la Finanţe în bugetul pe 2019”

Moise Guran

„Până să ne facem griji de Bugetul pe 2020, haideţi să inventariem bombiţele lăsate de şarlatanul de la Finanţe în Bugetul pe 2019”, îşi începe Moise Guran înşiruirea problemelor lăsate moştenire noului Guvern de câtre Eugen Teodorovici, deocamdată ministru al Finaţelor.

Printre problemele enumerate de Moise Guran, se numără întârzierea rambursărilor de TVA, întârzierea proiectelor cu finanţare europeană, creşterea pensiilor în baza unor colectări mai mari la buget, amânarea creşterii pensiilor în 2018 pentru toamna acestui an, pentru a salva deficitul pe anul trecut.

Pe de altă parte, „achiziţiile militare au un regim similar creditelor de angajament”. „Comanzi rachete Patriot în 2017, le treci pe deficit la livrare. Ei bine, livrarea e în 2019, implicit şi deficitul”, scrie Moise Guran pe blogul său, amintind şi de creşterea supraevaluată a PIB.
 
„Acestea sunt doar indiciile vizibile. Cu cât vor urca ele deficitul pe 2019? Spre 4%, zic unii. Eu nu văd cum ar putea să nu depăşească 5%”, scrie Guran pe blogul său

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: