Le paşte falimentul. Agenţiile de turism nu au de unde să dea banii înapoi pe vacanţe

Le paşte falimentul. Agenţiile de turism nu au
de unde să dea banii înapoi pe vacanţe

Ministrul Economiei face apel la română să nu ceartă în ritm susţinut banii înapoi pe vacanţe

Ministrul Economiei Virgil Popescu a tras un semnal de alarmă cu privire la situaţia în care se află agenţiile de turism confruntate cu numărul mare de cereri de returnare a banilor din partea celor au plătit vacanţe şi nu mai pot pleca.

Ştiri pe aceeaşi temă

El a subliniat că HoReCa este cea mai afectată industrie în acest moment.

„E o tendinţă în piaţă, fac apel la populaţie, e o tendinţă a clienţilor agenţiilor de turism care au plătit bani pentru vacanţe şi acum au început să ceară banii înapoi. Agenţiile de turism au o reală problemă, au plătit la rândul lor către hotelierii din alte ţări banii pentru bilete au lipsă de bani şi nu pot returna aceşti bani.

Fac apel la români, la cei care au plătit avansuri, să nu meargă să ceară într-un ritm susţinut. Riscă să ducă firmele în faliment şi atunci chiar că nu vor mai avea de unde recupera banii.

Cel mai prudent lucru pe care ar trebui să îl facă, eu dacă aş fi client şi aş fi vrut să merg în vacanţă în vară, în toamnă, aş aştepta, aş cere un voucher, o reprogramare, să fiu sigur că banii vor fi recuperaţi ulterior crizei.

Agenţiile de turism nu au de unde da acum bani, au ridicat această problemă.

E o problemă la care ne gândim şi noi ca guvern dacă trebuie să intervenim sau nu.

Dacă va deveni un fenomen de masă va trebui să intervenim să le spunem românilor: nu băgaţi în faliment această industrie, încercaţi să vă replanificaţi vacanţele! Agenţiile de turism să ofere o variantă şi în funcţie de dorinţele turiştilor să se gândească să le reprogrameze”, a spus Virgil Popescu, la Digi24.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: