Institutul Cantacuzino, ajutat de un producător român privat să cumpere echipamente necesare depistării covid-19

Institutul Cantacuzino, ajutat de un producător român privat să cumpere echipamente necesare depistării covid-19

Institutul Cantacuzino FOTO Inquam/ Marin Raica

Institutul Cantacuzino a fost ajutat financiar de un producător român privat de energie să cumpere echipamente necesare depistării covid-19, a informat Tinmar Energy.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tinmar Energy, o firmă cu capital 100% românesc şi cea mai mare companie din sectorul privat al furnizării energiei electrice şi a gazelor naturale, a realizat o serie de donaţii importante în contextul actual al pandemiei COVID19 către mai multe Asociaţii şi către Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino . 
 
O mare parte din buget, 70.000 euro, au fost  direcţionaţi către Insitutul Cantacuzino - în vederea achiziţionării unui echipament (extractor de enzime) care împreună cu alte aparate medicale de tipul Real Time PCR ajută la depistarea covid-19. Totodată, acestui aparat i s-au adăugat şi o serie de kituri de extracţie automată ARN viral.  
 
Prin cel mai mare Teledon virtual din România-organizat de Antenă Group şi Fundaţia Mereu Aproape- Tinmar Energy s-a alăturat demersului şi a donat  30.000 euro în sprijinul celor afectaţi de covid-19. 
 
Acest demers vine în urma altuia pe care compania l-a făcut zilele trecute împreună cu Asociaţia InfoCons- Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor, unde suntem Parteneri în cadrul  Campaniei Naţionale de educare şi informare a consumatorilor "Spală-te pe mâini-Sănătate stă la o picătură distanţă"-am donat atât resurse materiale cât şi 1000 de teste rapide de depistare covid19. 
 
Scopul campaniei este acela de a contribui la creşterea nivelului de conştientizare şi informare a consumatorilor şi în special a celor tineri cu privire la riscurile la care se expun dacă nu beneficieaza de o igienă corectă a mâinilor.  
 
În virtutea solidarităţii am ales să susţinem şi demersurile  Crucii Roşii Române prin campania "România salvează România" în vederea limitării pandemiei cu noul CORONAVIRUS- oferindu-le suport prin achiziţionarea a altor 1000 de teste rapide pentru depistarea covid19. 
   
“Donatiile susţinute de companie sunt un apel la solidaritate şi responsabilitate civică în contextul realităţii cu care ne confruntăm. Este important să facem front comun pentru a ajută autorităţile prin respectarea restricţiilor, cadrele medicale şi spitalele, pe cei din prima linie, prin viteză cu care acţionăm şi ne implicăm uman şi financiar pentru a trece cu bine această perioadă de criză. Cred că este de datoria noastră să contribuim şi să ajutăm sistemul public de sănătate pentru a salvă cât mai multe vieţi. 
 
Suntem convinşi că această încercare grea cu care ne confruntăm global poate fi depăşită printr-o atitudine pozitivă, pragmatică dar bazată şi pe empatie faţă de cei aflaţi în dificultate. Dumnezeu să binecuvânteze România.” A declarat Augustin Oancea – fondator şi CEO Tinmar Energy  
   
 
Tinmar Energy, este singură companie cu capital privat românesc din sectorul energiei electrice care s-a extins într-un ritm accelerat şi pe timp de criză, având în portofoliu companii de referinţă, dar şi clienţi rezidenţiali. 
 
De mai bine de trei ani, compania furnizează energie electrică şi gaze naturale, alături de alte servicii integrate- şi pe segmentul de piaţă destinat consumatorilor rezidenţiali. Cu o experientă de peste 19 ani în energie, Tinmar este şi producător de energie regenerabilă prin investiţii susţinute în parcurile fotovoltaice. În prezent compania deţine 8 parcuri fotovoltaice, cu o capacitate de producţie de 60 MWp în cele mai însorite zone ale României. 
  
  
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: