INFOGRAFIE Cât costă să angajezi o firmă pentru curăţenia de Paşte

INFOGRAFIE Cât costă să angajezi o firmă pentru curăţenia de Paşte

Pentru a scăpa de curaţenia generală, gospodinele apelează la firme specializate

Curăţenia de Paşte pare să fie o adevărată bătaie de cap pentru gospodine, fie că este vorba de efortul destul de mare, fie că este vorba de timpul alocat pentru întreaga operaţiune

Tot mai multe familii aleg ca activităţile de curăţenie generală în apartament să fie „externalizate“ către o firmă specializată. La început, multe gospodine angajau pentru curăţenie o persoană căreia îi ofereau până la 100 de lei pe zi, însă, în timp mai multe firme s-au specializat pe activităţi de cleaning şi oferă servicii complete.

Cele mai multe comenzi vin în perioadele de sărbători, când începe curăţenia generală. Aceste firme şi-au angajat personal specializat şi au aparatură de ultimă oră, dar şi preţuri mult mai mari decât ai angaja „pe cineva“ să te ajute la curăţenie.

Obrazul subţire...

Site-urile specializate în anunţuri sunt pline de oferte de curăţenie. Companiile care se ocupă de acest tip de activitate au preţurile fixate în funcţie de mărimea apartamentului. Pentru o garsonieră, curăţenia costă între 250 şi 300 de lei, în timp ce pentru un apartament cu două camere întreaga activitate valorează între 300 şi 350 de lei.

Pentru un apartament cu trei camere preţul curăţeniei urcă la 350-400 de lei, în timp ce pentru a face curat în patru camere o firmă specializată cere între 400 şi 450 de lei. În cazul caselor şi vilelor, activitatea este tarifată la metru pătrat. Astfel pentru a face curat într-o casă sau vilă, proprietarul trebuie să plătească între 5 şi 8 lei pe metru pătrat.

Ce servicii sunt incluse în preţ

În aceste tarife intră aspirarea tuturor încăperilor, spălatul pe jos, spălatul geamurilor, curăţatul şi spălatul tocurilor la uşi, dar şi spălarea şi igienizarea băilor cu tot cu obiectele sanitare.

În aceste preţuri nu sunt incluse spălarea fotoliilor sau a aparatelor electrocasnice. Pentru acestea se percepe un cost suplimentar. Astfel, spălarea unui fotoliu din material textil costă în jur de 50 de lei, iar o canapea este curăţată pentru 100-150 de lei, în funţie de mărime. Pentru spălarea unui frigider se percepe un tarif de 50 de lei, în timp ce un aragaz poate fi spălat cu 15-20 de lei. Pentru spălarea covoarelor sau mochetelor se percepe între 3 şi 5 lei pe metru pătrat.

Pentru curtăţenie generală în birouri sau în spaţii comerciale, o firmă specializată solicită un tarif de circa 4 lei pe mteru pătrat. Tarifarea diferă în funcţie de complexitaea operaţiunilor care trebuie făcute.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările