Guvernul permite primăriilor să reducă impozitul pe clădiri cu 50%. Cine poate beneficia

Guvernul permite primăriilor să reducă impozitul pe clădiri cu 50%. Cine poate beneficia

Ionel Dancă / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul permite autorităţilor locale să reducă cu până la 50% impozitul anual pe clădiri pentru proprietarii care reduc chiriile locatarilor sau care le acordă acestora facilităţi. Măsura vizează în special mall-urile.

Ştiri pe aceeaşi temă

„A fost introdusă posibilitatea autorităţilor locale de a reduce impozitul anual pe clădiri până la 50% pentru proprietarii de clădiri. Această facilitate se poate acorda în situaţia în care aceşti proprietari, la rândul lor, fac dovada că au redus chiriile pentru locatarii imobilelor respective cu 50%.

Vorbim practic despre situaţia centrelor comerciale, mall-uri, care pot beneficia de o reducere a impozitului pe clădire de până la 50% urmând ca decizia să fie luată la nivelul autorităţilor publice locale, dar această facilitate se condiţiile în care la rândul lor au redus chiriile pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în aceste centre cu până la 50% sau au acordat alte facilităţi.

Practic, ceea ce intenţionează Guvenul este, pe de o parte, să compenseze pierderile proprietarilor de centre comerciale şi, în acelaşi timp, să îi stimuleze pe aceştia să acorde facilităţi la plata chiriilor pentru locatarii din aceste centre care au operaţiunile suspendate pe perioada stării de urgenţă şi au fost afectaţi de măsurile care au dus la închiderea activităţilor în centrele respective”, a declarat vineri şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: