Guvernul alocă bani de salarii primăriilor

Guvernul alocă bani de salarii primăriilor

Ministrul interimar al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat luni, în urma şedinţei de Guvern, că Executivul a aprobat alocările de 1,4 miliarde de lei către primării.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Înseamnă o echilibrare a fondurilor pe zona de comune, indiferent de culoarea politică a primarilor.

De 3 ani am făcut ceea ce legea şi promisiunile noastre au spus. Anul acesta a fost o alocare istorică pentru comunităţile locale şi am fi închis şi deficitul”, a declarat Teodorovici.

El a susţinut că România se poate califica la sub 3% din PIB deficit la finalul anului.

Aceste sume sunt distribuite, în special, pentru cheltuielile de personal, inclusiv idemnizaţiile lunare pentru persoanele cu handicap. Sunt vizate şi cheltuielile cu bunuri şi servicii pentru întreţinerea unităţilor de învăţământ şi pentru cele aferente sistemului de protecţie a copilului şi alte naturi de cheltuieli urgente necesare în anul 2019.

Legat de Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), urmează a fi definitivată situaţia, astfel încât toate facturile depuse la Ministerul Dezvoltării, depuse de comunităţile locale, să fie achitate, potrivit lui Teodorovici. Suma totală solicitată de autorităţile locale este de circa 8,5 miliarde lei, iar diferenţa ar fi urmat să fie plătită de actualul Guvern, potrivit lui Teodorovici.

"Suma din Ordonanţa 12 este de 1,4 miliarde aproximativ, suma care se putea distribui. Mai departe, nu pot să vă spun, nu pot să garantez celor care ne urmăresc că acest lucru se va întâmpla. Sigur, noul Guvern o să vă prezinte o situaţie şi, dacă daţi criticile la o parte, o să rămână probabil cu o foaie goală, fără argumente în acest sens", a spus el.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările