Guvernul a adoptat ordonanţa care ar putea scoate Uber şi Bolt de pe piaţă

Guvernul a adoptat ordonanţa care ar putea scoate Uber şi Bolt de pe piaţă

Guvernul a adoptat în şedinţa de Guvern de vineri o ordonanţă care ar putea duce la limitatea activităţii pe piaţa din România a Uber şi Bolt (Taxify).

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 10.30 Guvernul a adoptat ordonanţa.

„Un alt act normativ pe care îl vom adopta a fost definitivat după consultările avute de reprezentanţii guvernului cu patronatele din sectorul transportului rutier. Guvernul este preocupat să asigure toate condiţiile necesare legate şi de control al respectării legalităţii pentru creşterea siguranţei pasagerilor şi pentru un transport de calitate. Avem responsabilităţi legate de combaterea pirateriei în acest sector, care se poate face doar printr-o legislaţie clară. Ordonanţa de urgenţă pe care o adoptăm astăzi include modificările necesare stabilite după un proces de consultare publică”, a declarat premierul Viorica Dăncilă în deschiderea şedinţei de Guvern, fără să detalieze ce modificări include această ordonanţă.

Cel mai probabil, este vorba despre ordonanţa lansată de Guvern în urma protestelor taximetriştilor din Capitală, care au cerut anumite modificări ale legislaţiei din domeniu, precum modificarea legii taximetriei şi trecerea serviciilor de rent-a-car la Ministerul Transporturilor.

Ordonanţa este considerată de către avocaţi ca introducând reguli ce pot determina ieşirea Uber şi Bolt (Taxify) de pe piaţă.

Companiile de ridesharing Uber şi Taxify (Bolt) au cerut recent Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţă de Urgenţă care poate duce la limitarea sau dispariţia serviciilor alternative de transport urban, în condiţiile în care industria serviciilor alternative de transport a contribuit cu zeci de milioane de euro la economia locală.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că autorităţile nu vor să interzică activitatea firmelor precum Uber şi Clever, ci vor ca toată lumea să urmeze acceaşi legislaţie. „Noi nu avem nicio problemă cu Uber şi cu Clever, noi dăm o ordonanţă care să combată pirateria”, a spus el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: