EXCLUSIV Statul vrea să vândă terenurile de sub companiile deja privatizate. Suma obţinută ar fi de ordinul miliardelor de euro

EXCLUSIV Statul vrea să vândă terenurile de sub companiile deja privatizate. Suma obţinută ar fi de ordinul miliardelor de euro

Foarte multe companii privatizate folosesc terenuri pe care nu au titlu de proprietate. Statul vrea s[ reglementeze problema   FOTO Adevărul

România ar putea obţine „câteva miliarde de euro“ din vânzarea a 65.000 de hectare de teren, aflate în proprietatea statului, dar care sunt folosite de către societăţi care între timp au fost privatizate, a declarat, la Adevărul Live, Stan Popa, preşedintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS).

Ştiri pe aceeaşi temă

„AAAS stă pe o mină de bani: terenurile companiilor vândute. Acestea nu au certificate de atestare şi titlu de proprietate, astfel că nu au fost incluse în capitalul social al companiilor privatizate. Statul este privat în acest fel de calitatea de acţionar şi deci de sume imense de bani. Am identificat 65.000 de hectare în aceste societăţi, care valorează sume imense, de ordinul miliardelor de euro. Noi vrem ca terenurile să fie incluse în capitalul social, statul primeşte acţiuni pe acestea şi apoi investitorii au dreptul de preempţiune de a le cumpăra“, a afirmat Popa.
 
Din aceşti bani ar putea fi ulterior despăgubiţi cei care mai au de încasat sume de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a mai completat el.
 
Oficialul a spus că instituţia pe care o conduce va face publică în perioada următoare lista terenurilor cu pricina şi a companiilor care le utilizează.
 
Mai puteţi citi:
 
Prezent la întâlnire Adrian Volintiru, preşedintele AAAS, dovedeşte că nici măcar nu cunoaşte cum se numeşte instituţia pe care o conduce
 
Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) îşi va reduce numărul de angajaţi cu 25% până în luna septembrie, de la 272 la cel mult 220, a anunţat instituţia.
 
Autorităţile vor să cadă la pace cu grupul siderurgic ArcelorMittal în procesul deschis la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Paris pentru investiţiile asumate în contractul de privatizare al combinatului de la Galaţi, a declarat, pentru „Adevărul” Adrian Volintiru, preşedintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS).
 
Executivul vrea să creeze un holding industrial care va conţine toate companiile viabile din subordinea Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), urmând ca pe viitor să fie fie incluse, eventual, şi societăţi şi pachete de acţiuni din deţinute de Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a declarat, pentru „Adevărul”, Adrian Volintiru, preşedintele AAAS.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: