Din ciclul „de unde mai stoarce statul bani“: Hidroelectrica, obligată să suplimenteze dările

Din ciclul „de unde mai stoarce statul bani“: Hidroelectrica, obligată să suplimenteze dările

În ciuda tuturor asigurărilor că se va încadra în deficitul bugetar asumat faţă de Uniunmea Europeană, Guvernul îşi ia măsuri de siguranţă, cerând companiilor de stat să suplimenteze sumele deja cerute şi plătite drept dividende suplimentare.

Astfel, pe lângă Romgaz, Transgaz, Transelectrica şi Nuclearelectrica, unele dintre puţinele companii de stat profitabile, statul cere şi Hidroelectrica să suplimenteze valoarea plătite drept dividende suplimentare către acţionarul său principal, Ministerul Economiei.
 
Ca atare, Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, este nevoită să majoreze suma totală acordată sub formă de dividende suplimentare acţionarilor cu peste 137 milioane lei, de la 550 la 687,018 milioane lei, partea Guvernului urmând astfel să crească cu 110 milioane lei, de la 440 la 550 milioane lei. 
 
Hidroelectrica a distribuit deja anul acesta către acţionari dividende "uzuale" în valoare totală de 1,134 miliarde lei, din profitul  net obţinut în 2017, de peste 1,6 miliarde lei.
 
Citeşte şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: