Cum arată fabrica de ciment Lafarge Medgidia, unul dintre motoarele de business din estul României

Cum arată fabrica de ciment Lafarge Medgidia, unul dintre motoarele de business din estul României

Fabrica de ciment din Medgidia a fost pusă în funcţiune pentru prima dată în anii 1950

Considerată una dintre cele mai puternice zone industriale din Dobrogea, fabrica Lafarge din Medgidia este în momentul de faţă uzina de ciment cu cea mai mare capacitate de producţie din România, o facilitate de producţie cu istorie, dar mai ales cu un potenţial economic zonal extrem de ridicat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fabrica Lafarge Medgidia nu este doar locul de muncă a 700 de locuitori ai oraşului Medgidia, fiind principalul angajator din zonă, dar este şi un important jucător economic în regiune.
 
"Prezenţa Lafarge în Medgidia este foarte importantă. Dacă nu ar exista uzina, Medgidia şi-ar pierde din calitatea de aşezare urbană. Sunt şi alţi producători în zonă, însă Lafarge este cel mai mare angajator pentru oraş şi împrejurimi, atât pentru propriii angajaţi, dar şi contractori, firme care lucrează cu şi pentru Lafarge. Fabrica nu ar putea lucra fără Lafarge, la fel cum şi Lafarge depinde foarte mult de zona în care se află", a precizat Marian Iordache, primar al oraşului Medgidia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările