Cseke Attila: Peste 500 milioane de euro, accesaţi în prima oră de la lansarea apelurilor de proiecte pentru dezvoltarea localităţilor. Unde pot fi depuse cererile

Cseke Attila: Peste 500 milioane de euro, accesaţi în prima oră de la lansarea apelurilor de proiecte pentru dezvoltarea localităţilor. Unde pot fi depuse cererile

Foto: Facebook

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a transmis, luni că au fost depuse, în prima oră de la lansarea proiectelor, cereri de finanţare de peste 500 de milioane de euro din bugetul total de 2,7 miliarde al Fondului Local, componentă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, după cum este cunoscut, Ministerul Dezvoltării gestionează şi fondurile pentru renovarea clădirilor prin PNRR, Valul Renovării, care a avut un succes similar la lansarea apelurilor de proiecte. 
 
În conformitate cu reglementările şi ghidurile solicitantului publicate, Ministerul Dezvoltării a lansat, luni, 16 mai, ora 10:00, apelurile de proiecte pentru dezvoltarea localităţilor şi a unei infrastructuri moderne şi prietenoase cu mediul.
 
Cererile de finanţare pot fi depuse exclusiv online, de către autorităţile publice, pe site-ul ministerului.
 
„În prima oră au fost înregistrate 784 de cereri de finanţare, cu o valoare de peste 500 de milioane de euro.”, anunţă ministrul dezvoltării, Cseke Attila.
 
Numărul cererilor primite şi fondurile disponibile rămase pot fi consultate, în timp real, pe pagina ministerului.
 
Conform datelor transmise de MDLPA, din Fondul Local, comunităţile locale, cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării, pot construi, la nivel naţional, în total 5.522 de locuinţe pentru tineri şi specialiştii din sănătate şi învăţământ, eficiente energetic, vor putea fi înnoite parcurile de vehicule destinate transportului public cu 1.135 de vehicule nepoluante, pentru care se vor instala şi 13.200 puncte de reîncărcare. De asemenea, se vor realiza 1.091 km de piste pentru biciclete.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările