Cresc salariile ceferiştilor. Ce alte beneficii primesc angajaţii CFR Călători

Cresc salariile ceferiştilor. Ce alte beneficii primesc angajaţii CFR Călători

Administraţia CFR Călători şi organizaţiile sindicale reprezentative au semnat noul Contract Colectiv de Muncă (CCM) la nivel de unitate, a informat joi compania, prezentând principalele beneficii ale salariaţilor, „bazate pe creşterea eficienţei şi productivităţii muncii prestate”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În corelaţie cu solicitările şi atentă la nevoile tuturor angajaţilor săi, Administraţia CFR Călători a iniţiat negocieri concentrate începând cu data de 11 aprilie a.c. pentru încheierea noului Contract Colectiv de Muncă, pentru ca acesta să intre în vigoare cât mai repede posibil, o dată cu înregistrarea la Inspectoratul Teritorial de Muncă”, a informat compania.
 
Redăm integral comunicatul companiei:
 
Administraţia CFR Călători mulţumeşte acelor parteneri sociali care au înţeles că punerea în aplicare cu celeritate a noului CCM,  ce aduce condiţii mai bune întregului personal al CFR Călători, este mai importantă decât “ ascunderea” în spatele unor solicitări imposibil de atins ce aduceau beneficii doar anumitor categorii profesionale. De asemenea, partenerii sociali au înţeles că diminuarea numărului şi restrângerea beneficiilor acelor categorii profesionale, este o dovadă de maturitate în negocieri. Administraţia CFR Călători şi organizaţiile sindicale reprezentative au convenit ca numărul experţilor sociali să fie diminuat de la 29 la 15, cu îngheţarea salarizării la nivelul avut, iar logistica necesară va fi dată în comodat organizaţiilor sindicale. 
 
Cei 11.260 de angajaţi CFR Călători vor avea următoarele beneficii în urma semnării noului CCM:
 
  • majorarea cu 10% a salariilor de bază brute de la data înregistrării CCM la ITM;
  • acordarea tichetelor de masă în valoare de 20 de lei pentru perioada 1 iunie 2022 – 30 noiembrie 2022, iar începând cu data de 1 decembrie 2022 tichetele de masă se vor acorda la valoarea maxima prevăzută de legislaţia în vigoare, dar nu mai mult de 30 lei/tichet;
  • posibilitatea stabilirii clasei de salarizare prin negociere individuală, pe perioada de valabilitate a Contractului Colectiv de Muncă;
  • modificări aduse Anexei nr. 2 din CCM cu privire la salarizarea corespunzătoare funcţiilor  prevăzute în CCM;
  • modificarea limitelor de salarizare pentru fiecare funcţie prevăzută în Anexa Nr.2 din CCM cu acordarea unei clase de salarizare în plus.
Contractul Colectiv de Muncă promovează relaţii de muncă echitabile, un cadru normal şi legal de funcţionare a companiei, iar prin noile prevederi CCM, reprezentanţii administraţiei şi cei ai organizaţiilor sindicale reprezentative au pus accent pe stabilitate socială.
 
Prin intermediul acestuia se va asigura protecţia salariaţilor în sensul menţinerii drepturilor avute până în prezent: tichete de masă, ajutoare materiale pentru evenimente familiale, etc.
 
Majorările salariale sunt bazate pe creşterea eficienţei şi productivităţii muncii prestate, pe utilizarea judicioasă a resurselor şi optimizarea consumurilor de materii prime şi materiale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările