Corina Creţu, nou atac la adresa guvernanţilor: Mă doare! E nedrept! Nu ne putem substitui autorităţilor naţionale şi locale

Corina Creţu, nou atac la adresa guvernanţilor: Mă doare! E nedrept! Nu ne putem substitui autorităţilor naţionale şi locale

Comisarul european Corina Creţu continuă atacurile la adresa Guvernului, afirmând că este dureros faptul că în anumite State Membre se pun anumite nereuşite pe seama Comisiei Europene, o retorică des întâlnită în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am conştiinţa împăcată în legătură cu lucrurile bune pe care le-am făcut: încheierea programelor pentru perioadă 2007-2014 în toate Statele Membre, încheierea Acordurilor de Parteneriat şi a Programelor Operaţionale pentru perioadă 2014-2020, dar mai ales negocierea Bugetului european pentru politică regională, 2021-2027, când pentru prima dată în istoria Uniunii Europene suma cea mai mare, 373 miliarde de euro, vor fi alocaţi către politica de coeziune, iar din această sumă 80 la sută vor fi investiţi în regiunile mai puţin dezvoltate din Europa. 
 
Am lansat Grupul pentru simplificarea procedurilor de accesarea fondurilor europene, un alt grup de experţi lucrează pentru strategii adaptate la nevoile cetăţenilor din regiunile rămase în urmă, lucrăm pentru a adapta regiunile carbonifere la cerinţele secolului 21. 
 
Mă doare să văd că unele neîmpliniri ale Statelor Membre sunt puse pe seamă Bruxelles-ului, a Comisiei Europene. Este absolut nedrept. Nu ne putem substitui autorităţilor naţionale şi locale. În orice caz, felicit toate Statele Membre pentru progresele realizate, mi-aş dori să văd o implementare accelerată a unor proiecte de calitate şi vreau să va asigur că vom lucra în continuare cu autorităţile pentru a facilita acest lucru. 
Le mulţumesc tuturor colegilor mei din Cabinet, de la DG Regio, din Comisie, tuturor Guvernelor şi miniştrilor cu care am lucrat în ultimii patru ani. 
 
Singurul meu obiectiv este de a vedea că regiunile se dezvoltă, viaţă oamenilor se îmbunătăţeşte considerabil graţie solidarităţii europene şi a fondurilor pe care le gestionez~, a scris Corina Creţu pe pagina sa de Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările